Witam,
Wypełniam własnie PIT37 i u mnie w połowie roku nastąpiła taka sytuacja że przeszedłem do innego pracodawcy. Pierwszy był w mojej miejscowości i pit11 przygotował dla mnie taki ze w miejscu zamieszkania mam adnotacje.
Natomiast za pozostałą cześć roku dostałem od drugiego pracodawcy PIT11 i tam mam już info, ze poza miejscem zamieszkania.
Pytanie:
Jak mam to uwzględnić w PIT37. Bardzo proszę o łopatologiczną wersję :) Próbowałem to sumatorem załatwić, ale on nie uwzględnia zmiany KUP.
Ps. Rozliczam się z żoną, ona ma podobna sytuację i początkiem roku również zmieniała pracodawce.
Pozdrawiam
Koszty uzyskania przychodów - jak wprowadzić 2 miejsca pracy?
Re: Koszty uzyskania przychodów - jak wprowadzić 2 miejsca pracy?
W poz. KUP zaznacz wiele stosunków pracy lub jeden stosunek pracy z dojazdem.
wla.gle pisze:
> W poz. KUP zaznacz wiele stosunków pracy lub jeden stosunek pracy z
> dojazdem.
Robię jak piszesz, używając jednocześnie sumatora, aby mieć zapisane komentarze od jakiego pracodawcy i jakie kwoty. Gdy rozliczam to jako jeden stosunek pracy z dojazdem, to krzyczy że błędnie.
Niestety suma w komórce 66. lub 97. pokazuje kwotę tylko od jednego pracodawcy.
Jak rozwijam sumator to kwoty są w 39. i 70 pokazują dobrze.
Czy nie byłoby łatwiej (dla nas ;) ) aby w sumatorze była możliwość ustawienia dla konkretnych wierszy odpowiedniego KUP? Myśle że zakończyłoby to nieco zapytań na forum.
> W poz. KUP zaznacz wiele stosunków pracy lub jeden stosunek pracy z
> dojazdem.
Robię jak piszesz, używając jednocześnie sumatora, aby mieć zapisane komentarze od jakiego pracodawcy i jakie kwoty. Gdy rozliczam to jako jeden stosunek pracy z dojazdem, to krzyczy że błędnie.
Niestety suma w komórce 66. lub 97. pokazuje kwotę tylko od jednego pracodawcy.
Jak rozwijam sumator to kwoty są w 39. i 70 pokazują dobrze.
Czy nie byłoby łatwiej (dla nas ;) ) aby w sumatorze była możliwość ustawienia dla konkretnych wierszy odpowiedniego KUP? Myśle że zakończyłoby to nieco zapytań na forum.
Nie musisz korzystać z sumatora.
W podpolu 38a do pola 38 można wpisywać bezpośrednio np. 1335+222,50 i po wyjściu z edycji pola masz sumę.
Jeśli zaznaczysz wiele stosunków masz cały kwotę, jeśli jeden bez dojazdu masz 1335.
Po kliknięciu na pole 38 masz widoczną kwotę z dwóch KUP.
Przynajmniej u mnie tak jest.
W podpolu 38a do pola 38 można wpisywać bezpośrednio np. 1335+222,50 i po wyjściu z edycji pola masz sumę.
Jeśli zaznaczysz wiele stosunków masz cały kwotę, jeśli jeden bez dojazdu masz 1335.
Po kliknięciu na pole 38 masz widoczną kwotę z dwóch KUP.
Przynajmniej u mnie tak jest.