rubryka 42c załącznika O
rubryka 42c załącznika O
Witam nie mogę zaznaczyć rubryki 42c w załączniku O - że dochód nie przekracza 112 tys. zł.; tekst jest wyszarzały.Pozdrawiam
Re: rubryka 42c załącznika O
A ile dzieci odliczasz?
snykwa pisze:
> A ile dzieci odliczasz?
dwójkę
> A ile dzieci odliczasz?
dwójkę
Dla dwójki dzieci nie ma limitu więc jest "wyszarzone" bo nie musisz nic zaznaczać.
[quote="edwardT"]Witam nie mogę zaznaczyć rubryki 42c w załączniku O - że dochód nie przekracza 112 tys. zł.; tekst jest wyszarzały.Pozdrawiam[/quote]snykwa pisze:
> Dla dwójki dzieci nie ma limitu więc jest "wyszarzone" bo nie
> musisz nic zaznaczyć
Rozumiem, ale przy 1 dziecku mogłem zaznaczyć a przede wszystkim w rubryce 42 pit 0 nie pokazuje się kwota odliczenia na dwójkę dzieci mimo że w pit 37 odlicza. Pozdrawiam
> Dla dwójki dzieci nie ma limitu więc jest "wyszarzone" bo nie
> musisz nic zaznaczyć
Rozumiem, ale przy 1 dziecku mogłem zaznaczyć a przede wszystkim w rubryce 42 pit 0 nie pokazuje się kwota odliczenia na dwójkę dzieci mimo że w pit 37 odlicza. Pozdrawiam
W pozycji 42 jest "0" pomimo, że w PIT-37 jest kwota odliczenia?
Może było 0 w czasie gdy w PIT-37 nie wpisano jeszcze przychodu.
Może było 0 w czasie gdy w PIT-37 nie wpisano jeszcze przychodu.
M.K. pisze:
> W pozycji 42 jest "0" pomimo, że w PIT-37 jest kwota odliczenia?
>
> Może było 0 w czasie gdy w PIT-37 nie wpisano jeszcze przychodu.
Dzięki... niestety nie, kwota przychodu wpisana w PIT 37, a zał. PIT O w rubryce 42 jest zero mimo że przy dzieciach jest po 1114,03 o ile pamiętam odliczenia; Kiedyś miałem ten problem zdaje się był błahy a kluczem jest aby zaznaczyć w PIT O okienko przy rubryce 42c o czym pisałem w pierwszym poście.pozdrawiam?
> W pozycji 42 jest "0" pomimo, że w PIT-37 jest kwota odliczenia?
>
> Może było 0 w czasie gdy w PIT-37 nie wpisano jeszcze przychodu.
Dzięki... niestety nie, kwota przychodu wpisana w PIT 37, a zał. PIT O w rubryce 42 jest zero mimo że przy dzieciach jest po 1114,03 o ile pamiętam odliczenia; Kiedyś miałem ten problem zdaje się był błahy a kluczem jest aby zaznaczyć w PIT O okienko przy rubryce 42c o czym pisałem w pierwszym poście.pozdrawiam?
Czy w poz. 42a jest zaznaczone "przez program na podstawie ilości pełnych miesięcy...:
lub czy w PIT-37 w poz. 115-(116+117) jest jakiś podatek?
Jeśli braknie podatku od którego można odliczyć dzieci to też tak będzie.
lub czy w PIT-37 w poz. 115-(116+117) jest jakiś podatek?
Jeśli braknie podatku od którego można odliczyć dzieci to też tak będzie.
snykwa pisze:
> Czy w poz. 42a jest zaznaczone "przez program na podstawie ilości
> pełnych miesięcy...:
> lub czy w PIT-37 w poz. 115-(116+117) jest jakiś podatek?
> Jeśli braknie podatku od którego można odliczyć dzieci to też tak będzie.
Dzięki w poz. 42 a na pewno jest zaznaczone przez program na podstawie ilości pełnych miesięcy, a podatku na pewno zabraknie bo program do zwrotu bierze ze składek... czyli uważasz że tak będzie dobrze, że w załączniku PIT O w poz 42 będzie zero?.Pozdrawiam
> Czy w poz. 42a jest zaznaczone "przez program na podstawie ilości
> pełnych miesięcy...:
> lub czy w PIT-37 w poz. 115-(116+117) jest jakiś podatek?
> Jeśli braknie podatku od którego można odliczyć dzieci to też tak będzie.
Dzięki w poz. 42 a na pewno jest zaznaczone przez program na podstawie ilości pełnych miesięcy, a podatku na pewno zabraknie bo program do zwrotu bierze ze składek... czyli uważasz że tak będzie dobrze, że w załączniku PIT O w poz 42 będzie zero?.Pozdrawiam
Tak, jeśli nie ma podatku do odliczenia ulgi to w PIT/0 tam gdzie wpisujesz dzieci będzie po 1112,04 ale w poz 41 lub 42 będzie zero bo nie ma podatku aby od niego odliczyć.
Natomiast można dzieci odliczyć jeszcze od sumy składek społecznych i zdrowotnych w części H w PIT-37 i to zapewne u Ciebie wystąpiło.
Natomiast można dzieci odliczyć jeszcze od sumy składek społecznych i zdrowotnych w części H w PIT-37 i to zapewne u Ciebie wystąpiło.