Nie można uruchomić programu
Re: Nie można uruchomić programu
Już uruchamia się dobrze, bez ingerencji avasta...
Dziękuję!
Avast nadal blokuje uruchomienie programu, wysyła plik do zbadania, po jakimś czasie przychodzi odpowiedź z Avasta że plik jest bezpieczny, jest tak od kilku wersji programu.
Program się uruchomi bez problemu jak dodamy go do wykluczeń Avasta.
Może jakaś poprawka, żeby Avast odpuścił ?
Program się uruchomi bez problemu jak dodamy go do wykluczeń Avasta.
Może jakaś poprawka, żeby Avast odpuścił ?
U mnie nie ma już problemu. Avast nie blokuje.
Coraz trudniej jest pisać programy. Coraz więcej uwarunkowań, blokad, zabezpieczeń.
Idzie do tego, że pozostanie pisanie wyłącznie aplikacji webowych.
Idzie do tego, że pozostanie pisanie wyłącznie aplikacji webowych.
snykwa napisał(a) :
> U mnie nie ma już problemu. Avast nie blokuje.
U mnie też nie blokuje po umieszczeniu w wykluczeniach, a także jak Avast przyśle info o bezpiecznym pliku, ale nie w tym rzecz, chodzi o to że pierwsza i chyba druga wersja programu nie była blokowana przez Avast.
Może jest możliwość żeby tak samo było z każda najnowszą opublikowaną wersją, jak nie to też nie będzie "tragedii" bo jest wyjście z tej sytuacji.
> U mnie nie ma już problemu. Avast nie blokuje.
U mnie też nie blokuje po umieszczeniu w wykluczeniach, a także jak Avast przyśle info o bezpiecznym pliku, ale nie w tym rzecz, chodzi o to że pierwsza i chyba druga wersja programu nie była blokowana przez Avast.
Może jest możliwość żeby tak samo było z każda najnowszą opublikowaną wersją, jak nie to też nie będzie "tragedii" bo jest wyjście z tej sytuacji.
Ale problem jest w tym, że od momentu jak przysłano mi informację z Avast o tym, że plik jest bezpieczny to już nie muszę go wykluczać. Wcześniej musiałem go wykluczać - teraz już nie. Od tego momentu jest już OK. Instaluję program-choćby najnowszą wersję i nie ma żadnej blokady.
Podejrzewam, że to program antywirusowy uznał plik za podejrzany a to już chyba jest od strony avasta problem.
Podejrzewam, że to program antywirusowy uznał plik za podejrzany a to już chyba jest od strony avasta problem.
Witam
Czy problem który opisywałem (z d3d9.dll) jest jeszcze przez Państwa diagnozowany ? Czy powinienem szukać innego programu ? Będę wdzięczny za info (choć z przykrością przyjmę to, że mam szukać zamiennika...).
Pozdrawiam
Czy problem który opisywałem (z d3d9.dll) jest jeszcze przez Państwa diagnozowany ? Czy powinienem szukać innego programu ? Będę wdzięczny za info (choć z przykrością przyjmę to, że mam szukać zamiennika...).
Pozdrawiam
Również z przykrością muszę stwierdzić, że obecnie nie znam rozwiązania tego problemu.