Dochody maloletnich
Dochody maloletnich
Jak mam rozliczyc dochod maloletniej corki (licealistki)uzyskany z umowy o dzielo???
Re: Dochody maloletnich
małoletnia ma obowiązek wypełnić osobne zeznanie (jest to dochód z jej pracy)- PIT 37, które to zeznanie podpisuje za nią rodzic.
Dzieki,ale doczytalem sie w instrukcjach ze powinienem jej dochody rozliczyc z moimi?
\????
\????
Pit-M i Pit-ZG ja pracowalem za granica
"Dzieki,ale doczytalem sie w instrukcjach ze powinienem jej dochody rozliczyc z moimi?
\????"
???
Art. 7. 1. Dochody małoletnich dzieci własnych i przysposobionych, Z WYJĄTKIEM DOCHODÓW Z ICH PRACY, stypendiów oraz dochodów z przedmiotów oddanych im do swobodnego użytku, podlegające opodatkowaniu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, dolicza się do dochodów rodziców, chyba że rodzicom nie przysługuje prawo pobierania pożytków ze źródeł przychodów dzieci.
\????"
???
Art. 7. 1. Dochody małoletnich dzieci własnych i przysposobionych, Z WYJĄTKIEM DOCHODÓW Z ICH PRACY, stypendiów oraz dochodów z przedmiotów oddanych im do swobodnego użytku, podlegające opodatkowaniu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, dolicza się do dochodów rodziców, chyba że rodzicom nie przysługuje prawo pobierania pożytków ze źródeł przychodów dzieci.
nawet nie próbuj doliczać dochodów córki (z umowy zlecenia) do swoich dochodów.
jak mam jej wypelnic PIT skoro nie ma numeru NIP???
wpisać jej pozostałe dane (pesel).
Us może też chcieć zgłoszenia NIP 3.
Us może też chcieć zgłoszenia NIP 3.
A dlaczego nie moge rozliczyc ich dochodow razem z moimi???
A po co jest PIT-M