PIT KOREKTA BLĄD 63
PIT KOREKTA BLĄD 63
Mam problem z pitem 40a ,a mianowicie gdy wupełniam i wyskakuje mi że mam zwrot podatku wtedy w kolumnie 63 wyskakuje mi kwota zaliczki ,gdy kolumnę 63 mam pustą to wtedy mam do zapłaty PODATEK lub 0
Re: PIT KOREKTA BLĄD 63
Napisz jakiego pit-a /PIT-37, PIT36.../ robisz korektę, bo PIT-40A przysyła ZUS.....??
Napisz dokładnie z których pozycji PIT-40A wpisujesz dane i do jakich pozycji korygowanego PIT-a.
Napisz dokładnie z których pozycji PIT-40A wpisujesz dane i do jakich pozycji korygowanego PIT-a.
PIT 37 WYPEŁNIAM PRZEZ INTERNET http://www.e-pity.pl/pit-37-program-online/
WYPISYUJE DANE Z POZYCJI 38,39,43,50
WYPISYUJE DANE Z POZYCJI 38,39,43,50
Nie możesz jednocześnie przepisać poz. 39 i 50. Przepisuje się poz. 38, 43 i 50.
wpisuje te 38, 43 i 50 i mi wyskakuje że nie mam zwrotu czyli że nic mi się nie należy ???
W tytule piszesz KOREKTA - nie musisz rozliczać PIT-40A, jesteś już rozliczona przez ZUS.
Jeśli masz jakieś ulgi do odliczenia to możesz mieć zwrot, jeżeli nie masz żadnych odliczeń
to nie ma żadnego zwrotu.
Ewentualna nadpłata została już rozliczona przez ZUS, sprawdź poz. 49.
Jeśli masz jakieś ulgi do odliczenia to możesz mieć zwrot, jeżeli nie masz żadnych odliczeń
to nie ma żadnego zwrotu.
Ewentualna nadpłata została już rozliczona przez ZUS, sprawdź poz. 49.
PIT KOREKTA BLĄD 63
Co do zasady przychody z PIT-8C rozliczamy w innych źródłach na PIT-36.
Zrób korektę - PIT-36, zaznacz "korekta" - dochód z PIT-8C w inne źródła w PIT-36 poz. 81
Pozostałe dochody w wiersze jak w PIT-37.
Zrób korektę - PIT-36, zaznacz "korekta" - dochód z PIT-8C w inne źródła w PIT-36 poz. 81
Pozostałe dochody w wiersze jak w PIT-37.