Jak w temacie. Przy rozdzielczości 1920x1200 pikseli (rozdzielczość zalecana przez producenta: monitor Samsung 24 cale) praca z komputerem wymaga użycia szkła powiększającego. Ja mam u siebie przy tej rozdzielczości rozmiar czcionki powiększony do odpowiednich rozmiarów. Niestety wiele komunikatów wyświetlanych przez programy nie mieści się w oknach komunikatów.
Podobnie zachowuje się program PITy 2009. Po uruchomieniu programu i wyborze nowego zeznania ukazuje się z okno z wyborem zeznania. Wszystkie warianty wyświetlają się prawidłowo, jednakże gdy rozliczają się "Małżonkowie Razem" to gdzieś giną przyciski dla "innych" zeznań Podatnika i dla Małżonka.
Poza tym programu używam wiele lat i mam nadzieję że tak jak w poprzednich latach i tym razem będę bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Rozdzielczość monitora 1920x1200 piks. a wyświetlanie okien
-
Re: Rozdzielczość monitora 1920x1200 piks. a wyświetlanie okien
Czy korzysta Pan/i z karty graficznej RADEON?
Jeśli tak, to proponuje aktualizację sterownika karty graficznej.
Rozwiąże to problem nie tylko w aplikacji PITy 2009.
Jeśli tak, to proponuje aktualizację sterownika karty graficznej.
Rozwiąże to problem nie tylko w aplikacji PITy 2009.
Korzystam z karty GeForceFx5700ultra. Chciałbym zaprezentować zrzut ekranu, ale nie bardzo wiem czy można tutaj wrzucić jakiś obrazek.
A tak poza tym to te schowane przyciski chyba mnie mnie nie dotyczą ale i tak dziękuję za odpowiedź i za pomoc.
Pozdrawiam
A tak poza tym to te schowane przyciski chyba mnie mnie nie dotyczą ale i tak dziękuję za odpowiedź i za pomoc.
Pozdrawiam
-
Wcześniej nie można było dołączyć obrazka. Obecnie mogą to zrobić użytkownicy zarejestrowani.
Ostatnio przesunięty w górę 31 sty 2010, o 09:15 przez: Anonymous.