witam, proszę o sprawdzenie poprawności,
627dochód z Polski umowa zlecenie
125,4 koszty
501,6 dochod
90 zaliczka
Holandia
brutto
1903 eur- diety 600 eur0
1303*4,1946 5465,56-222,5 5243,06 pln
podatek
ingehouden 200 eur* 8,35/36,5 45,75 eur to jest 191,90 pln
w zeznaniu wyszło mi do zapłaty 196 złotych, prosze bardzo bardzo o potwierdzenie
z góry dziekuję
dochód z Holandii-proszę o sprawdzenie
Re: dochód z Holandii-proszę o sprawdzenie
gajka nie zakładaj nowych postów bo my z wla.gle "produkujemy się w tamtych a Ty założyłaś już nowy.
W PIT/0 w poz. 43 ulga abolicyjna=244,41
Masz 48 zł nadpłaty.
W PIT/0 w poz. 43 ulga abolicyjna=244,41
Masz 48 zł nadpłaty.
przepraszam, pierwszy raz się w taki sposób dokształcam,
czy mogę spytać co ze skł.społecznymi oraz ub.zdrowotnym z jaaropgaafu czy nie pomniejsza się o nie dochodu z zagranicy???
Od dochodu (tzn. przychodu pomniejszonego o koszty uzyskania przychodu) odlicza się zapłacone składki na ubezpieczenia społeczne.
Od dochodu pomniejszonego o składki społeczne oblicza się podatek zgodnie z zasadami skali podatkowej.
Od podatku odlicza się zapłacone składki na ubezpieczenie zdrowotne oraz podatek zapłacony w Holandii. Odliczenie podatku z Holandii nie może jednak przekroczyć limitu, który liczy się mnożąc podatek od całości dochodu (z Polski i Holandii) razy dochód z Holandii i dzieląc otrzymaną kwotę przez całość dochodu.
Tak obliczony podatek można obniżyć jeszcze o wysokość ulgi abolicyjnej............
czy mogę spytać co ze skł.społecznymi oraz ub.zdrowotnym z jaaropgaafu czy nie pomniejsza się o nie dochodu z zagranicy???
Od dochodu (tzn. przychodu pomniejszonego o koszty uzyskania przychodu) odlicza się zapłacone składki na ubezpieczenia społeczne.
Od dochodu pomniejszonego o składki społeczne oblicza się podatek zgodnie z zasadami skali podatkowej.
Od podatku odlicza się zapłacone składki na ubezpieczenie zdrowotne oraz podatek zapłacony w Holandii. Odliczenie podatku z Holandii nie może jednak przekroczyć limitu, który liczy się mnożąc podatek od całości dochodu (z Polski i Holandii) razy dochód z Holandii i dzieląc otrzymaną kwotę przez całość dochodu.
Tak obliczony podatek można obniżyć jeszcze o wysokość ulgi abolicyjnej............
Składek zapłaconych w Holandii nie odliczasz.
Podatek nie przekroczy Ci limitu.
O abolicji już Ci napisałem. Pomniejszasz o 244,41 to jest abolicja.Masz nadpłatę 48 zł.
Zainstaluj sobie ten program i on Ci wszystko sam zrobi.
http://pit.dobry.pl/index.php/programy/pity
Wpisz obliczony dochód w PIT/ZG w poz. 9 a podatek w poz. 10.
W PIT/0 w poz. 43 (43a) wybierz "przez program" to będzie ulga abolicyjna.
Podatek nie przekroczy Ci limitu.
O abolicji już Ci napisałem. Pomniejszasz o 244,41 to jest abolicja.Masz nadpłatę 48 zł.
Zainstaluj sobie ten program i on Ci wszystko sam zrobi.
http://pit.dobry.pl/index.php/programy/pity
Wpisz obliczony dochód w PIT/ZG w poz. 9 a podatek w poz. 10.
W PIT/0 w poz. 43 (43a) wybierz "przez program" to będzie ulga abolicyjna.
WIELKIE dziękuję