Mam prosty problem techniczny: przy kreacji PIT36 można dołączyć tylko 10 załączników ZG. W 2015 uzyskałem przychody z 12 krajów (sprzedaż książek przez internet), potrzebuję 12 załączników.
Ratunku?
Za mało PIT/ZG
Re: Za mało PIT/ZG
Mogę zwiększyć ilość załączników. Kwestia kilku godzin, ew. jutro jeśli dzisiaj nie zdążę.
Bardzo, bardzo chętnie skorzystam.
Przy okazji: ogromne dzięki za rozwijanie tego produktu. Jestem stałym "klientem" od lat. Wielki szacun!
Przy okazji: ogromne dzięki za rozwijanie tego produktu. Jestem stałym "klientem" od lat. Wielki szacun!
Czy działalność gospodarcza (sklep) jest zarejestrowany w wielu krajach?
Czy na pewno konieczne jest wypełnianie PIT/ZG?
Czy na pewno konieczne jest wypełnianie PIT/ZG?
Jestem autorem, nie mam działalności.
A czy ZG jest konieczne? Nie mam pojęcia. Przecież nie będę studiował kilkunastu umów o podwójnym opodatkowaniu.
Podobno w przypadku dwóch krajów, Francji i Hiszpanii, nie muszę wypełniać ZG, bo w tych krajach przychody z działalności literackiej opodatkowane są w kraju zamieszkania osoby osiągającej taki przychód.
"Zatem w stosunku do tych dwóch krajów, przychody z praw autorskich rozliczymy tak jakbyśmy osiągnęli te przychody w Polsce."
Tylko, że w Polsce nigdy wcześniej też nie osiągałem takich przychodów ;)
Podatki...
A czy ZG jest konieczne? Nie mam pojęcia. Przecież nie będę studiował kilkunastu umów o podwójnym opodatkowaniu.
Podobno w przypadku dwóch krajów, Francji i Hiszpanii, nie muszę wypełniać ZG, bo w tych krajach przychody z działalności literackiej opodatkowane są w kraju zamieszkania osoby osiągającej taki przychód.
"Zatem w stosunku do tych dwóch krajów, przychody z praw autorskich rozliczymy tak jakbyśmy osiągnęli te przychody w Polsce."
Tylko, że w Polsce nigdy wcześniej też nie osiągałem takich przychodów ;)
Podatki...
Teraz rozumiem. Czyli wynagrodzenia "przychodziły" z zagranicy. No to trzeba PIT-y/ZG.
Pewnie będzie można wykorzystać ulgę abolicyjną.
Pewnie będzie można wykorzystać ulgę abolicyjną.
Zwiększyłem PIT/ZG do 50 szt.
Na razie nie umieszczam aktualizacji oficjalnie. Zrobię to przy okazji większej ilości zmian.
Program można pobrać tutaj:
http://www.dobry.pl/pliki/pity2015ngsetup_1_7_3_10.exe
M.K.
Na razie nie umieszczam aktualizacji oficjalnie. Zrobię to przy okazji większej ilości zmian.
Program można pobrać tutaj:
http://www.dobry.pl/pliki/pity2015ngsetup_1_7_3_10.exe
M.K.