Problem z 1% OPP

Czarek

Re: Problem z 1% OPP

Post autor: Czarek »

Ależ 'Justyna106', OPP to skrót od: Organizacja Pożytku Publicznego. Tych Organizacji są dziesiątki, a nie jedna. Pomimo Twoich krytycznych słów w stosunku do M.K. jestem jednak za Panem Marcinem, a 1% przeznaczyłem na organizację zajmującą się ochroną zwierząt - Organizację, której nie ma na liście Pana Marcina. I jestem szczerze zadowolony, że mogłem ją wspomóc, nawet drobną sumką. I z Pana Marcina i jego programów TEŻ. :-)

Pozdrawiam.

M.K.

Post autor: M.K. »

A to Pani przeczytała?

"Otóż nie wiem jak uzyskać ten efekt. Myślę że po usunięciu KRS coś jeszcze było edytowane.
PS.
Proszę chociaż napisać o powodzie niechęci przekazania 1% żadnej OPP."

M.K.

Justyna106

Post autor: Justyna106 »

Nie przekazałam 1% OPP z powodów osobistych i nie jest to powód do jakiejkolwiek debaty na ten temat.
ŻADNYCH informacji na temat podjętej przeze mnie takiej a nie innej decyzji nie udzielę

M.K.

Wyjaśnienie nie zachęciło mnie do szukania problemu.

Ja też mam POWÓD OSOBISTY aby tego nie poprawiać, tym bardziej że nie umiem uzyskać takiego efektu, a z Pani strony nie mogę liczyć na pomoc :(

Justyna106

Ja ze swojej strony liczyłam na POMOC TECHNICZNĄ a nie na wielką dyskusję przekazywania lub nie 1% na OPP.
To jest program do rozliczania PITów, a nie prania mózgu z powodu nie oddania 0,01 zł na OPP

M.K.

Chociaż nawet prośba o taką pomoc nie padła to pomoc techniczna na forum została udzielona:

"Jeśli ktoś nie zechce przekazać 1% to może usunąć KRS i zablokować obliczenia tego pola."

Pani Justyno. Punkt 2 licencji brzmi:

"Osoby korzystające z programu na warunkach licencji bezpłatnej zgadzają się przekazać 1 % podatku (o ile taki wystąpi) dowolnie wybranej Organizacji Pożytku Publicznego. Wyrażają także zgodę na to, aby program podpowiedział w zeznaniu numer KRS promowanej O.P.P."

Rozgłaszając w internecie swoje opinie na mój temat czy mojego programu proszę napisać także, że chciała Pani złamać jeden z punktów warunków licencji.

Nawet jeśli taka sytuacja występuje, że program sam podstawia KRS mimo braku innych działań użytkownika, to działa zgodnie z warunkami licencji. Wobec tego nie widzę potrzeby jego poprawiania.

Pozdrawiam
M.K.

Czarek

Autor programu napisał:

"Jeśli ktoś nie zechce przekazać 1% to może usunąć KRS i zablokować obliczenia tego pola."

Chodzi o to, żeby w polu/podpolu służącym do wpisania numeru KRS usunąć tenże numer np. klawiszem 'Backspace' i po tym kliknąć prawym klawiszem myszki w to pole/podpole. Pojawi się menu, z którego wybieramy 'Zablokuj obliczanie pola'. To wszystko, jeśli numer ma się nie pojawiać więcej.
A jeśli chcemy odblokować - to wybieramy 'Odblokuj obliczanie pola'.

W moim wypełnionym formularzu wystarczyło usunąć numer KRS owym klawiszem 'Backspace', aby numer oraz kwota 1% już się nie pojawiły. Ani po zapisaniu i ponownym otwarciu dokumentu, ani podczas ponownej jego edycji.

Pozdrawiam.

Justyna106

Do Czarka:

Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienia. Właśnie o to mi na początku postu chodziło, tj. zwykłą informację, że można to okienko zablokować i sposób w jaki to zrobić.
Zachował się Pan dużo lepiej niż M.K., który zamiast napisać w jaki sposób można zablokować okienko, to urządził debatę na temat mojej moralności.

Czarek

No cóż, dziękuję za te słowa. I proszę o wyrozumiałość, bo Autor zabiegany i zalatany jest. A ja mam czas, nudzę się trochę. I cierpliwość mam, choć czasem mi jej brak, kiedy w koło to samo tłumaczę komuś.

Pozdrawiam.

Cezary+1

Post autor: Cezary+1 »

Pani Justyna napisała "...ten post zamierzam rozpowszechnić w internecie jako przykład "uderzenia wody sodowej do głowy"....".

Nie wiem, czy śmiać się z tego, czy płakać nad ludzką głupotą.

Z programów Pana Marcina korzystam od wielu, wielu lat.
Od lat też zarówno ja, jak i moja rodzina i znajomi, przekazujemy 1% Fundacjom zajmującym się chorymi na raka, na stwardnienie rozsiane , chorymi dziećmi itp.

Widać nie spotkała się Pani w swym młodym życiu z chorymi nieuleczalnie.

Zablokowany