Problem z 1% OPP
-
Problem z 1% OPP
Witam,
przy rozliczeniu PIT 37 odznaczyłam w poz. 137 nr KRS, ponieważ nie chciałam 1% swojego podatku nikomu przekazywać. Po zapisaniu swojego PITa na komputerze to pole było również puste.
Jednak po wysłaniu deklaracji do Urzędu skarbowego i następnie przy wydruku - nr KRS pojawił się.
Uważam, że jest to dosyć istotny błąd.
przy rozliczeniu PIT 37 odznaczyłam w poz. 137 nr KRS, ponieważ nie chciałam 1% swojego podatku nikomu przekazywać. Po zapisaniu swojego PITa na komputerze to pole było również puste.
Jednak po wysłaniu deklaracji do Urzędu skarbowego i następnie przy wydruku - nr KRS pojawił się.
Uważam, że jest to dosyć istotny błąd.
Re: Problem z 1% OPP
Również zauważyłem, że przy różnego rodzaju edytowaniu czy powtórnym otwarciu pojawia się nr KRS.
Natomiast co do błędu to bym tutaj polemizował. Twórca programu udostępnił Ci za darmo program (i za to Mu wielki szacunek) i jedyną jego intencją jest abyś wspomogła potrzebujących 1% z podatku.
Natomiast co do błędu to bym tutaj polemizował. Twórca programu udostępnił Ci za darmo program (i za to Mu wielki szacunek) i jedyną jego intencją jest abyś wspomogła potrzebujących 1% z podatku.
Nie jest to z mojej strony zamierzone aby samoczynnie dopiero w wysyłce pojawiał się KRS.
Ale czy to poprawię? Czy mi się zechce?
Ale czy to poprawię? Czy mi się zechce?
Otóż nie wiem jak uzyskać ten efekt. Myślę że po usunięciu KRS coś jeszcze było edytowane.
PS.
Proszę chociaż napisać o powodzie niechęci przekazania 1% żadnej OPP.
PS.
Proszę chociaż napisać o powodzie niechęci przekazania 1% żadnej OPP.
Jestem w głębokim szoku.
Tak jak napisał snykwa, korzystasz z programu, nie zawaham się powiedzieć najlepszego jaki znam, a problem stanowi 1%, który i tak należy do US?
M.K. mam nadzieję, że nie zechce Ci się robić poprawek ;)
Tak jak napisał snykwa, korzystasz z programu, nie zawaham się powiedzieć najlepszego jaki znam, a problem stanowi 1%, który i tak należy do US?
M.K. mam nadzieję, że nie zechce Ci się robić poprawek ;)
Zdecydowanie popieram poprzedni wpis.
Pewnie ludzie myślą, że wszystkie OPP to ciepłe posadki prezesów i zarządów.
Inaczej nie zrozumiem takiej postawy - sam nie będą miał ale i tak innym nie dam.
Inaczej nie zrozumiem takiej postawy - sam nie będą miał ale i tak innym nie dam.
anad01 napisał(a) :
> M.K. mam nadzieję, że nie zechce Ci się robić poprawek ;)
Nie zamierzam. KRS wpisuje się gdy wykonają się jakieś obliczenia i jest kwota 1%>0.
Jeśli ktoś nie zechce przekazać 1% to może usunąć KRS i zablokować obliczenia tego pola.
> M.K. mam nadzieję, że nie zechce Ci się robić poprawek ;)
Nie zamierzam. KRS wpisuje się gdy wykonają się jakieś obliczenia i jest kwota 1%>0.
Jeśli ktoś nie zechce przekazać 1% to może usunąć KRS i zablokować obliczenia tego pola.
Dokładnie tak!
Znane powiedzenie o psie ogrodnika mówi:
"Sam nie zje i drugiemu nie da"
Mnie byłoby wstyd korzystać z programu i nie przeznaczyć 1% na OPP, jeśli taka możliwość istnieje.
Znane powiedzenie o psie ogrodnika mówi:
"Sam nie zje i drugiemu nie da"
Mnie byłoby wstyd korzystać z programu i nie przeznaczyć 1% na OPP, jeśli taka możliwość istnieje.
-
Jestem bardzo zaskoczona tym, w jakim kierunku poszła dyskusja w tym temacie.
Zgłosiłam błąd w dziale PROBLEMY TECHNICZNE, a dyskusja toczy się na temat mojej moralności.
Do anad01 - zanim zaczniesz kogoś porównywać do psa ogrodnika, to najpierw zastanów się nad sobą i swoją moralnością, a potem pomyśl że:
1. nie wiesz o jaką kwotę 1% podatku chodzi
2. nie wiesz z jakich powodów nie chciałam oddać tego podatku.
Do M.K.
Skoro nie zamierza pan robić poprawek programu z powodu "bo mi się nie chce", to życzę panu powodzenia w zdobywaniu klientów w tym i w przyszłym roku.
Reklamę sobie pan zrobił wprost piorunującą, bo ten post zamierzam rozpowszechnić w internecie jako przykład "uderzenia wody sodowej do głowy". A kto najwięcej straci? Pan i ten pana OPP.
Zgłosiłam błąd w dziale PROBLEMY TECHNICZNE, a dyskusja toczy się na temat mojej moralności.
Do anad01 - zanim zaczniesz kogoś porównywać do psa ogrodnika, to najpierw zastanów się nad sobą i swoją moralnością, a potem pomyśl że:
1. nie wiesz o jaką kwotę 1% podatku chodzi
2. nie wiesz z jakich powodów nie chciałam oddać tego podatku.
Do M.K.
Skoro nie zamierza pan robić poprawek programu z powodu "bo mi się nie chce", to życzę panu powodzenia w zdobywaniu klientów w tym i w przyszłym roku.
Reklamę sobie pan zrobił wprost piorunującą, bo ten post zamierzam rozpowszechnić w internecie jako przykład "uderzenia wody sodowej do głowy". A kto najwięcej straci? Pan i ten pana OPP.