krs na pit-37
krs na pit-37
witam,
mam pytanie dlaczego jak wypełniam zeznanie pit 37 i nie wpiszę krs dotyczących przekazania 1%, to przy wysyłce do urzędu nie ma wypełnionej poz 137 (czyli prawidłowo).
Ale po wysyłce do urzędu jak chcę wydrukować zeznanie to mi program sam wpisuje krs z automatu. Dlaczego to tak się dzieje.
mam pytanie dlaczego jak wypełniam zeznanie pit 37 i nie wpiszę krs dotyczących przekazania 1%, to przy wysyłce do urzędu nie ma wypełnionej poz 137 (czyli prawidłowo).
Ale po wysyłce do urzędu jak chcę wydrukować zeznanie to mi program sam wpisuje krs z automatu. Dlaczego to tak się dzieje.
Re: krs na pit-37
KRS wpisuje się gdy nastąpi jakaś modyfikacja danych formularza i tym samym przeliczenie jego wartości. Nie stwierdziłem takiego zachowania programu aby sam wydruk powodował wstawienie KRS.
Przy okazji - pkt 2 z warunków licencji:
2. Osoby korzystające z programu na warunkach licencji bezpłatnej zgadzają się przekazać 1 % podatku (o ile taki wystąpi) dowolnie wybranej Organizacji Pożytku Publicznego...
Mogę zapytać dlaczego nie przekazano 1% żadnej OPP?
Przy okazji - pkt 2 z warunków licencji:
2. Osoby korzystające z programu na warunkach licencji bezpłatnej zgadzają się przekazać 1 % podatku (o ile taki wystąpi) dowolnie wybranej Organizacji Pożytku Publicznego...
Mogę zapytać dlaczego nie przekazano 1% żadnej OPP?
akurat osoba której to robiłam nie chciała nikomu przekazać 1%.
To w przyszłości proponuję namówić taką osobę aby zechciała, tym bardziej że to nic jej nie kosztuje. W ten sposób tworzy się taki łańcuszek pomocy - ja daję program, pani pomoc w wypełnianiu a ta osoba 1%.
Ja się cieszę że przyczyniam się do tego, że ktoś się cieszy. Pani się cieszy że pomogła komuś, ten ktoś cieszy się, że ma zrobione za darmo zeznanie, a OPP cieszy się, że ma za co działać na rzecz dobra wspólnego, itd.
Ja się cieszę że przyczyniam się do tego, że ktoś się cieszy. Pani się cieszy że pomogła komuś, ten ktoś cieszy się, że ma zrobione za darmo zeznanie, a OPP cieszy się, że ma za co działać na rzecz dobra wspólnego, itd.
Jeszcze nic straconego. Można złożyć korektę z wpisanym 1%.
Będę próbować może się uda. Ale jeżeli nie było tego na podpisie przy wysyłce do urzędu to urząd tego nie będzie widział.
Jeśli to pytanie to odpowiadam - tak, nie będzie widział KRS.