PIT za 2015 z Holandii
Re: PIT za 2015 z Holandii
Witam i proszę ślicznie o pomoc w rozliczeniu PIT36 z załącznikiem PIT/ZG.Otóż dane z Jaaropgave to:loonbelasting-3603 , (loonheffing)-423,w ZG po przeliczeniu wyszło mi tak:w poz.9-8194,86 a w poz.10 czyli podatek-412,37.W PIT-36 wpisałam jeszcze skł.społeczne i zdrowotne podane na Jaaropgave i wsumie wyszło mi do zapłaty 0.00 i zwrot też na 0.00.Byłabym wdzięczna za pomoc i z góry ślicznie dziękuję
Składki możesz odliczyć pod warunkiem, że nie zostały odliczone w Holandii:
http://www.mf.gov.pl/c/document_library ... pId=766655
Ponadto nie podałaś kwot tych składek więc trudno sprawdzić.
Przysługuje Ci jeszcze ulga abolicyjna przez co i tak wyszłabyś na 0, więc jak nie jesteś pewna czy możesz odliczyć składki to ich nie odliczaj.
http://www.mf.gov.pl/c/document_library ... pId=766655
Ponadto nie podałaś kwot tych składek więc trudno sprawdzić.
Przysługuje Ci jeszcze ulga abolicyjna przez co i tak wyszłabyś na 0, więc jak nie jesteś pewna czy możesz odliczyć składki to ich nie odliczaj.
Dziękuję bardzo,snykowa.Na Jaaropgave było Totaal premies werknemersverzekeringen-370 i Verrekende arbeidskorting-273 ale ok,bez tych składek i tak wychodzi na zero w polskim US.Czyli można przyjąć,że tak wypełniony PIT będzie ok?
Rozumiem, że zastosowałaś ulgę abolicyjną, czy rozliczenie było wspólne?
Własnie nie zastosowałam tej ulgi i jest do zapłaty 507 zł teraz.......juz dostaje hopla dziś.A gdzie tę ulge odliczyć?
Rozliczenie indywidualne
Dołączasz PIT-0 i klikasz w poz. 43 i w poz. 43a wybierasz "przez program". Wyjdzie Ci 506,71 ulgi abolicyjnej.
Jesteś wielka......dziękuję ślicznie.zatem do PIT-36 oprócz PIT/ZG dołączyc muszę jeszcze PIT/0 ?Ok,lecę działać...zobaczymy co z tego wyjdzie....pozdrawiam
Tak, aby zastosować ulgę abolicyjną trzeba dołączyć PIT-0.
A ja jestem on.
A ja jestem on.
Sorry:-)Zatem jesteś Wileki