Wczytanie listy deklaracji z poprzedniego roku
Wczytanie listy deklaracji z poprzedniego roku
Zainstalowałem program na nowym komputerze WIN10. Program nie widzi zarchiwizowanych danych do odczytu z innego nośnika. Chcę zrobić nową deklarację, na bazie poprzedniego roku. Katalog jest pusty, ale z normalnym podglądzie pliki tam są. Jak wpisać te dane?
Re: Wczytanie listy deklaracji z poprzedniego roku
Przycisk [Dowolny plik] lub [Aktualizuj listę].
M.K.
M.K.
Robiłem tak i dalej nie widzi.
[Dowolny plik] - otwiera okno eksploratora plików *.pity2004ng.
Jeśli brakuje tych plików w tym oknie to ja mogę tylko wnioskować że to nie jest właściwy katalog (folder).
Jeśli brakuje tych plików w tym oknie to ja mogę tylko wnioskować że to nie jest właściwy katalog (folder).
Trudno w to uwierzyć, ale to jest właściwy folder. Po jego otwarciu jest pusty, ale jak sprawdzimy go nie w programie, tylko bezpośrednio w systemie to widać pliki z rozliczeniami z roku poprzedniego. Korzystam z tego programu już od 2006 roku i wydaje mi się, że to żaden problem wgrać dane , a jednak. Czy może mieć wpływ zmiana komputera , systemu VISTA na WIN10 32bit na 64bit? Program dzisiaj zainstalowałem na nowym sprzęcie.
Zapytam bo nie wiem, czy dobrze rozumiem.
Czy chcesz importować dane z rozliczenia z 2014 do tegorocznego rozliczenia 2015?
Czy chcesz importować dane z rozliczenia z 2014 do tegorocznego rozliczenia 2015?
tak. chcę wczytać dane.
Po otworzeniu programu PIT2015 wejdź plik-właściwości-foldery i w "folder zeszłorocznych dokumentów" kliknij na ikonkę folderu i z listy rozwijanej znajdź ten folder z 2014 i go zatwierdź "OK".
Następnie wybierz "zastosój" i "OK".
Następnie wybierz "zastosój" i "OK".
A można uprawnienia?
Proszę uruchomić program "jako administrator"
M.K.
Proszę uruchomić program "jako administrator"
M.K.