pit 0 czy program prawidłowo zapisuje

borówka

pit 0 czy program prawidłowo zapisuje

Post autor: borówka »

Witam! przy rozliczeniu małżonków razem jako podatnika wpisałam męża, który dochód ma mniejszy od żony, więc jest też różnica w pobranym podatku. przy wypełnieniu pit 0 w uldze na dzieci (mają dwoje) program wpisał kwotę 1112,04, gdzie podatek pobrany jest 373 zł, a u żony wpisał 158,25, gdzie podatek pobrany jest 1778. U obydwu rodziców zaznaczyłam kwadrat cały rok. Czy tak wpisane kwoty są prawidłowe?
I jeszcze. Przy wysyłaniu pit-ów do urzędu wyskakuje mi błąd, a na pasku jest tylko skorygowanie sum w pit 0 i ostrzeżenie, że w poz 135 pit 37 zwiększy się dochód. Czy te komunikaty są przyczyną o błędzie, czy coś zrobiłam nie tak?

M.K.

Re: pit 0 czy program prawidłowo zapisuje

Post autor: M.K. »

To ostrzeżenie. A czy to najnowsza wersja programu?
Przypominam sobie, że status tego komunikatu chyba obniżyliśmy...

borówka

Post autor: borówka »

Program pobrałam jakieś 2 tygodnie temu, nie wiem jak zaktualizować, bo otwiera mi się tylko historia aktualizacji, a tam jest tylko program do pobrania. Czy mam odinstalować program i pobrać go w nowej wersji?
Proszę o odpowiedź co z pit 0 na początku mojego pytania.
Dziękuję :)

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Co do pit O to jest zwrócenie uwagi, że zwrot podatku powoduje zwiększenie dochodu - tak było już w zeszłym roku, jeśli masz starą wersję programu to może być na czerwono.

tu jest najnowsza wersja 1.7.2.7
pobierz i zainstaluj.

http://pit.dobry.pl/index.php/programy/pity

Czarek

Post autor: Czarek »

Witam.

Dodam tylko, że nie trzeba odinstalowywać starszej wersji programu.
Nowa wersja zainstaluje się na starszą po prostu, a ustawienia pozostaną te same.

Pozdrawiam.

Zablokowany