Wypełniłem zeznanie, tylko mam 1 komunikat błędu. Dotyczy pozycji 130a, jest do wyboru TAK lub NIE. Bardzo proszę o pomoc, do czego służy ta pozycja? We wcześniejszych pitach za lata ubiegłe jej nie było...
Poza tym składka zdrowotna i społeczna juz jest uwzględniona w pozycjach 99 oraz 116
Pozycja 130a deklaracji Pit-37
Re: Pozycja 130a deklaracji Pit-37
prawdopodobnie zabrakło Ci podatku żeby w pełni wykorzystać ulgę prorodzinną stąd właśnie w części H w PIT-37 możesz powiększyć swój zwrot o składki społeczne i zdrowotne. Jak wybierzesz TAK to program sam policzy za Ciebie wszystko
Rzeczywiście zwrot się powiększył po wciśnięciu "TAK".
Rozliczam się jako rodzic samotnie wychowujący dziecko. Podatku z pit-11 ze stosunku pracy miałem 1343 zł i tyle pierwotnie do zwrotu (ulga na dziecko + część kwoty wolnej za dziecko). Po wcisnięciu TAK. mam do zwrotu pełna ulgę i pełna kwotę wolną - 1668 zł bo reszte program dobrał z ubezpieczeń. Tak powinno być? Czy program zrobił to zgodnie z przepisami ??
Rozliczam się jako rodzic samotnie wychowujący dziecko. Podatku z pit-11 ze stosunku pracy miałem 1343 zł i tyle pierwotnie do zwrotu (ulga na dziecko + część kwoty wolnej za dziecko). Po wcisnięciu TAK. mam do zwrotu pełna ulgę i pełna kwotę wolną - 1668 zł bo reszte program dobrał z ubezpieczeń. Tak powinno być? Czy program zrobił to zgodnie z przepisami ??
Program to dobrze liczy ..
Jeśli masz wątpliwości to podaj wszystkie dane, to będzie można sprawdzić,
bez danych nikt Ci nie powie, że kwoty są zgodne....
Jeśli masz wątpliwości to podaj wszystkie dane, to będzie można sprawdzić,
bez danych nikt Ci nie powie, że kwoty są zgodne....
zaliczka z pit-11 - 1343 zł
ub. zdrowotne 1494,48
ub. społeczne - 2946,81
ulga na dziecko i pit37 z zaptaszonym kwadracikiem "w sposób przewidziany dla osób samotnie wychowujących"
ub. zdrowotne 1494,48
ub. społeczne - 2946,81
ulga na dziecko i pit37 z zaptaszonym kwadracikiem "w sposób przewidziany dla osób samotnie wychowujących"
podaj jeszcze przychód oraz koszty uzyskania przychodu i ew. dochód..