Jak rozliczyć PIT z Holandii
Jak rozliczyć PIT z Holandii
Witam
Dostałam z Holandii dwa druki JAAROPGAAF 2015. W jednym z nich wszędzie są wpisane zera, tylko w pozycji Loon loonbelasting jest wpisane: euro -3, a w pozycji Loonheffingskorting met ingang van code: 01 01 1
W drugim w każdej pozycji są wpisane kwoty. Dlaczego dostałam dwa takie druki i jak się zabrać za rozliczenie ich?
Dostałam z Holandii dwa druki JAAROPGAAF 2015. W jednym z nich wszędzie są wpisane zera, tylko w pozycji Loon loonbelasting jest wpisane: euro -3, a w pozycji Loonheffingskorting met ingang van code: 01 01 1
W drugim w każdej pozycji są wpisane kwoty. Dlaczego dostałam dwa takie druki i jak się zabrać za rozliczenie ich?
Re: Jak rozliczyć PIT z Holandii
musisz sobie przetłumaczyc a to są informacje o wypłatach jak było płacone na konto do jeszcze sprawdz datę wpływu
Tu masz już wszystko opisane - http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=14702
Kwota -3 euro opisana jako "Loon loonbelasting" to podatek od wynagrodzenia, dolicz go do podatku z drugiego Jaaropgaafu i wylicz proporcję - reszta tak jak masz już podane przez "snykwa"
Kwota -3 euro opisana jako "Loon loonbelasting" to podatek od wynagrodzenia, dolicz go do podatku z drugiego Jaaropgaafu i wylicz proporcję - reszta tak jak masz już podane przez "snykwa"
Wla.gle witam serdecznie w 2016 roku.
To -3 euro potraktowałem jako minus 3 i nie wiedziałem co odpisać.
To -3 euro potraktowałem jako minus 3 i nie wiedziałem co odpisać.
Również witam serdecznie ☺.
A to już musi magda791 zdecydować - czy to jest minus czy plus.
Tak czy owak to wg mnie trzeba to dodać lub odjąć od podatku.
Kwota jest nieznaczna, ale gdyby trzeba było okazać jaaropgaafy ......
Pozdrowienia.
A to już musi magda791 zdecydować - czy to jest minus czy plus.
Tak czy owak to wg mnie trzeba to dodać lub odjąć od podatku.
Kwota jest nieznaczna, ale gdyby trzeba było okazać jaaropgaafy ......
Pozdrowienia.
Okazało się, że ten drugi jaarograf został wystawiony przez pomyłkę i dostałam informację, że nie powinnam go brać pod uwagę.
Czy są jakieś kontrole tego? Komu okazuje się jaarografy?
Czy są jakieś kontrole tego? Komu okazuje się jaarografy?
Jeśli jest omyłkowy to nie bierz go pod uwagę.
Sprawdzenie może być tylko gdybyś otrzymała wezwanie do US do rutynowej kontroli.
Sprawdzenie może być tylko gdybyś otrzymała wezwanie do US do rutynowej kontroli.
ok bo boję się właśnie, że podważą mi te przeliczenia kursów
Spokojnie. Jeśli weźmiesz średni kurs to na pewno się nie przyczepią.