termin wydania

rudaewa

termin wydania

Post autor: rudaewa »

Witam, ja również korzystam z IPS od długich lat i jestem bardzo zadowolona.

Czy miej więcej jest znany termin udostępnienia programu?

Janusz M.

Re: termin wydania

Post autor: Janusz M. »

Czekamy niecierpliwie na jakąś informację. Choćby o PIT-28. Podobno inne programy od wczoraj umożliwiają wysyłkę elektroniczną.

TomiLee26

Post autor: TomiLee26 »

Generalnie to jak zwykle Ministerstwo Finansów zawala sprawę. Pewnie pasjansa układają...

Link---->
http://www.pit.pl/0801-ministerstwo-nie ... 6-r-15414/

Grzes

Post autor: Grzes »

Kupiłem program z gazety bo ludzie chcą się na siłę rozliczać i rzeczywiście od wczoraj już można elektronicznie (wysłałem PIT-36). Szkoda, że tutaj nie można nawet póki co papierowo rozliczać.

H-B

Post autor: H-B »

Za tydzień pierwszy termin złożenia rocznych rozliczeń, dla niektórych bardzo ważny. Chyba też trzeba będzie kupić coś z gazety...

Janusz M.

Post autor: Janusz M. »

Prosimy o jakąkolwiek informację. Po tylu latach nie chcemy zmieniać programu.

Chester70

Post autor: Chester70 »

A Wy teraz żartujecie?

Przeczytajcie u wujka google, że :

"Trwa publikacja

Zdaniem MF obecnie problemy te już nie występują i trwa proces publikacji wzorów dokumentów. Od momentu publikacji wzorów na ePUAP, system e-Deklaracje umożliwia składanie deklaracji opartych na tych wzorach.

"Stan publikacji wzorów można sprawdzić na stronie: http://epuap.gov.pl/wps/portal/strefa-u ... temy/crwde.

Na obecną chwilę udostępnione są cztery formularze interaktywne: PIT-37, PIT-39, PIT-8AR i PIT-4R. W przygotowaniu i testach są PIT-28, PIT-36, PIT-38, PIT-40, PIT-R, PIT-11. Po pozytywnych testach będą one publikowane na stronie" - wskazało ministerstwo finansów."

Autor: mb/gry / Źródło: PAP, tvn24bis.pl

Przecież autorzy muszą mieć czas na dostosowanie formularzy do programu. Ludzie, nie płaczcie - Autor programu nie będzie odpowiadał za opieszałość Ministerstwa ....

H-B

Post autor: H-B »

Ale my mamy terminy, których musimy dotrzymać i jeśli jest już dostępny inny program, to czasami nie ma wyjścia. Moi klienci życzą sobie rozliczeń do 20 stycznia i średnio ich interesuje, że nie mam czym ich zrobić...

Chester70

Post autor: Chester70 »

No jasne, nie ma wyjścia można skorzystać. W tej branży nie ma monopolu masz rację.

Rozumiem, że chodzi Ci wyłącznie o wypełnienie formularza => wydrukowanie => złożenie ręczne?

Bo wysłać i tak nie wyślesz dopóki Ministerstwo nie udostępni druków (nadmienię, że tych druków nie ma także w oficjalnym programie eDeklaracja Desktop!)

Więc znacznie rozsądniejszym wyjściem jest spamowanie do Krajowej Informacji Podatkowej, aby przedłużyli termin składania poszczególnych deklaracji, aniżeli zakładać 3 ten sam wątek.

PIT28

Post autor: PIT28 »

Chester70 napisał(a) :

> Więc znacznie rozsądniejszym wyjściem jest spamowanie do Krajowej Informacji
> Podatkowej, aby przedłużyli termin składania poszczególnych deklaracji, aniżeli
> zakładać 3 ten sam wątek.

Ale oni nie zmienią terminu składania deklaracji o wyborze formy opodatkowania.

Ta jest do 20.I a ja nie chcę dwa razy chodzić do US.

Właśnie sprawdziłem konkurencyjny program z gazety i muszę powiedzieć ze ten program tutaj jest o lata świetlne lepszy od tamtego z gazety. Ale tamten ma jedną niepodważalna zaletę, już jest.

Wydruk i złożenie osobiście w pełni mnie satysfakcjonuje.

Zablokowany