Jest rok 2015. Usiłuję złożyć zeznanie korygujące za rok 2013 i nijak nie mogę. Dane się nie zmieniły tylko kwoty. Przychody za 2012 też bez zmian a tu error i error, "Numer statusu: 414
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu)" Czysta desperacja ! Co się zmieniło że nie przyjmuje. Zapewniam że dołożyłem starań żeby dane były prawidłowe bo nic w nich od rozliczenia poprzedniego nie zmieniałem. "Jak żyć panie premierze?" że zacytuję klasyka
Błąd przy wysyłce
Re: Błąd przy wysyłce
Czy na pewno wpisujesz prawidłową kwotę przychodu??
snykwa napisał(a) :
> Czy na pewno wpisujesz prawidłową kwotę przychodu??
W 2014 roku rozliczyłem Pit za 2013 rok przez internet za pomocą pitów 2013 Pana Konopki. Wszystko poszło jak po maśle. Kwota przychodu za 2012 się nie zmieniła, pit za 2013 leżał do tej pory odłogiem aż nadeszła konieczność dokonania KOREKTY i nagle nic nie działa. Dlatego zadałem pytania na forum. Coś się gdzieś zmianiło i nikt o tym nie wie bo wszyscy raczej dyskutują o pitach bieżących. Pozdrawiam.
> Czy na pewno wpisujesz prawidłową kwotę przychodu??
W 2014 roku rozliczyłem Pit za 2013 rok przez internet za pomocą pitów 2013 Pana Konopki. Wszystko poszło jak po maśle. Kwota przychodu za 2012 się nie zmieniła, pit za 2013 leżał do tej pory odłogiem aż nadeszła konieczność dokonania KOREKTY i nagle nic nie działa. Dlatego zadałem pytania na forum. Coś się gdzieś zmianiło i nikt o tym nie wie bo wszyscy raczej dyskutują o pitach bieżących. Pozdrawiam.
Nie na pewno nic się nie zmieniło.Nadal wysyła się na tej samej zasadzie. Zapytałem o kwotę przychodu bo sam ostatnio miałem podobny przypadek ale to był pit papierowy z 2013 i o parę groszy różniła się kwota przychodu (suma poszczególnych przychodów nie równała się przychodowi w rubryce razem-ktoś tak policzył). Ale skoro drukowałeś wysłany pit za 2013 to powinno się zgadzać.
Był też taki przypadek, że jedna osoba rozliczała się w tym roku jako podatnik a w zeszłym był jako małżonek na rozliczeniu i podawał przychód z zeszłego roku podatnika czyli w tym wypadku małżonki. Ale rozumiem, że u Ciebie nie ma to zastosowania. Jakiś błąd musi być. Najczęściej jest to problem z przychodem.
Był też taki przypadek, że jedna osoba rozliczała się w tym roku jako podatnik a w zeszłym był jako małżonek na rozliczeniu i podawał przychód z zeszłego roku podatnika czyli w tym wypadku małżonki. Ale rozumiem, że u Ciebie nie ma to zastosowania. Jakiś błąd musi być. Najczęściej jest to problem z przychodem.
olinek61 przyczyna jest już znana. Wiem późno ale lepiej późno niż wcale.
http://www.pit.dobry.pl/forum/viewtopic ... 24&t=13429
http://www.pit.dobry.pl/forum/viewtopic ... 24&t=13429