Witam,
Mam problem z wysłaniem E-deklaracji poprzez program E-pity. Przy próbie wysłania zwracany jest komunikat o błędzie 414 (weryfikacja negatywna, błąd w danych autoryzujących). Sprawdziłem dokładnie wszystkie dane (również w XMLach), kilka razy, znak po znaku i wszystko jest w porządku. Problem prawdopodobnie leży w przychodzie za 2013 rok.
W poprzednich latach nie składałem osobiście żadnego zeznania, natomiast byłem rozliczany poprzez matkę (osoba samotnie wychowująca dziecko). W związku z tym, w polu oznaczającym przychód za rok 2013 wpisuję 0.
Czy ma ktoś pomysł, co robię źle?
Pozdrawiam!
E-pity - PIT-37 - błąd 414 - przychód za 2013?
Re: E-pity - PIT-37 - błąd 414 - przychód za 2013?
Jeśli matka rozliczała się jako matka samotnie wychowująca... to w przypadku , gdy ojciec nie żyje pewnie pobierałeś rentę rodzinną i z chwilą gdy ukończyłeś 18lat ZUS wypłacał ją imiennie na ciebie i rozliczał cię na PIT-40A. Więc sprawdź czy masz PIT-40A z ZUS za 2013 rok, jeśli tak to wpisz kwotę z tego zeznania do autoryzacji rozliczenia za 2014r
Witam,
Nie do końca może w tym wątku, ale może komuś się przyda...
Otóż od wczoraj próbowałem wysłać PITa (chyba ze 20x) swojego i żony i cały czas błąd 414. Okazało się wbrew temu, co piszą na stronach ministerstwa, że pomogło wpisanie przychodu ale _z pominięciem groszy_, np. dla kwoty 100,54 przeszło dopiero po wprowadzeniu 100,5...
Pozdrawiam,
Fredas
Nie do końca może w tym wątku, ale może komuś się przyda...
Otóż od wczoraj próbowałem wysłać PITa (chyba ze 20x) swojego i żony i cały czas błąd 414. Okazało się wbrew temu, co piszą na stronach ministerstwa, że pomogło wpisanie przychodu ale _z pominięciem groszy_, np. dla kwoty 100,54 przeszło dopiero po wprowadzeniu 100,5...
Pozdrawiam,
Fredas
A w zeszłym roku kto wysyłał / składał (papierowe?) zeznanie?
Może wpisał bez groszy lub Pani w US tak przepisała.
Może wpisał bez groszy lub Pani w US tak przepisała.