PIT 37 blokada wysyłania

Chester70

Re: PIT 37 blokada wysyłania

Post autor: Chester70 »

M.K. napisał(a) :
> To jakiś wewnętrzny błąd wydruku. Usunę gdy wrócę z L4...

Już jestem spokojny:) To powrotu do zdrowia :) Pozdrawiam

Chester70

M.K. napisał(a) :
> Po jakim czasie pojawia się ten komunikat? Kilka sekund czy więcej?
> Może wydłużę czas oczekiwania na odpowiedź serwera...

Panie Marcinie, widzę że pojawiła się aktualizacja - czy może wydłużał Pan czas oczekiwania na odpowiedź serwera, apropo tego komunikatu nieszczęsnego

M.K.

Post autor: M.K. »

Jeszcze nie. To wymaga zmian w kilku miejscach. Mam długą listę zadań...

M.K.

Tutaj jest wersja http://www.dobry.pl/pliki/Testy/pity201 ... 6_2_38.exe, w której wydłużyłem czas oczekiwania na połączenie. Ale UWAGA! Jeśli jest zainstalowana e-Poczta Podatkowa to ta zmiana nic nie da ponieważ wysyłanie przejmuje e-Poczta.
Proszę o sprawdzenie.

Chester70

Właśnie sprawdziłem i uprzejmie donoszę:), sam PIT-37 bez odliczeń - tylko PIT-11 ze stosunku pracy.

Niestety komunikat się uwidocznił dalej (e-Poczty nigdy nie instalowałem), nie wiem może to jest rzeczywiście zależne od obciążenia sieci eDeklaracje.

Bo raz pojawia się szybciutko (kilka sekund) , wtedy jak pisałem post w marcu (pojawiał się po dłuższej chwili), raz pamiętam przeszedł mi od razu (bez komunikatu) = taka loteria.

Jednak pomimo kliknięcia w ok,ok,ok,ok tak z 8 razy w końcu, w informacjach o wysyłce, status się zmienia, przy pierwszym wciśnięciu ok: odbieranie, przy drugim nadawanie...itd. w końcu przy ostatnim wciśnięciu ok jest wysłano (na zielono) kod 200 : Przesłałeś duplikat...

Czyli iść, idzie tylko coś ze strony eDeklaracje chyba jest.

M.K.

A zaznaczenie "do skutku" ? Widoczne jest w oknie wysyłania w prawym dolnym narożniku.

Chester70

A zaznaczenie "do skutku" ?

Właśnie zastanawiałem się co miał Panie Marcinie na myśli, odnośnie znaczenia "do skutku". :)

Rozumiem, że taki parametr powinien się pojawić w oknie wysyłki (do zaznaczenia)?

Edit 1. Już znalazłem, opcja była odznaczona rzeczywiście. Teraz komunikat nie wyskakuje, jedynie info o duplikacie.

Edit 2. Jednak niestety jest / znów loteria / - aczkolwiek inne osoby nie maja takiego problemu ?

Zablokowany