prosze o pomoc w sprawdzeniu,
podatnik:
-przychód 27715,17
-kup 1223,75
-dochód 20,491,42
-zaliczka 1190
- sk na ub społe 2968,51
-skła na ub zdrowotne 1447,99
MAŁZONEK :
-przychód 28451,90
-kup 1455
-dochód 26996,90
-zaliczka 1887
-skła na ub społ 3484,79
-skł na zdrow 1789,25
MAŁZONKOWIE RAZEM, DO ODLICZENIA 1 DZIECKO ,MI WYSZŁO 1152. PROSZE O SPARAWDZENIE
Prosze o sprawdzenie ???
Re: Prosze o sprawdzenie ???
jest dobrze policzone
dzięki kolezanko, bo program mi cos krzyczy ze nie przysługuje mi ulga na dziecko, przeciez nie przekraczam kwoty i to mnie zastanowiło
nie wiem dlaczego ci krzyczy, ale może już jest zmęczony, bo trochę późno się zrobiło :)
Program się może zmęczyć, a ludzie nie ... proszę już do spania... przyjemnych snów ....
A na poważnie to program Ci krzyczy dlatego, że przy jednym dziecku uprawnionym do ulgi przy wypełnianiu pola 41 w pit-o i zaznaczeniu opcji "rozliczenie przez program" pokazuje się podpole -całe na żółto- i należy tam zaznaczyć kwadrat np. dochody małżonków nie przekraczają kwoty 112000 zł , jeśli tego nie zrobisz program blokuje odliczenie i właśnie krzyczy, że jest to przekroczenie limitu.
Pozdrowienia po spokojnej przespanej nocy :-)).
A na poważnie to program Ci krzyczy dlatego, że przy jednym dziecku uprawnionym do ulgi przy wypełnianiu pola 41 w pit-o i zaznaczeniu opcji "rozliczenie przez program" pokazuje się podpole -całe na żółto- i należy tam zaznaczyć kwadrat np. dochody małżonków nie przekraczają kwoty 112000 zł , jeśli tego nie zrobisz program blokuje odliczenie i właśnie krzyczy, że jest to przekroczenie limitu.
Pozdrowienia po spokojnej przespanej nocy :-)).