Szanowni,
w tym roku przyszło mi rozliczyć pit 11 i pit 40a. Z pit11 nie ma problemów, ale nie bardzo wiem w jakie pozycje w pit37 spisywać kwoty z pit40a. Może ktoś poradzić?
Poz 33 i 34 z pit40a -> 44 i 46 w pit 37?
poz 38 z pit40a -> 116(zsumowanie z kwotą z pit 11?) w pit 37?
dalej część F. pit 40 - tej części już nigdzie w pit37 nie wpisuję?
Czy może pozycję 45 z pit40a przenoszę do poz46 pit37?
Z góry dziękuję i spokojnych świąt wszystkim!
PIT-11 + PIT40A
Re: PIT-11 + PIT40A
W zasadzie - tak jak piszesz, z tym że do poz. 46 w PIT-37 wpisujesz zaliczkę na podatek wykazaną w poz. 45 (a nie 34) PIT-40A.
Zapewne nie miałbyś co do tego wątpliwości gdybyś bez przedświątecznego pośpiechu doczytał do końca formularz PIT-40A i zamieszczone w nim Objaśnienia, szczególnie drugi akapit od końca. Może uda Ci się to zrobić w czasie "spokojnych świąt", których i ja Tobie życzę :)
Zapewne nie miałbyś co do tego wątpliwości gdybyś bez przedświątecznego pośpiechu doczytał do końca formularz PIT-40A i zamieszczone w nim Objaśnienia, szczególnie drugi akapit od końca. Może uda Ci się to zrobić w czasie "spokojnych świąt", których i ja Tobie życzę :)
Zbyszek widzę, że w czasie świąt wyostrzył Ci się dowcip.
Również życzę spokojnych i zdrowych Świąt.
Również życzę spokojnych i zdrowych Świąt.
I po co te złośliwości? Tak, właśnie przeczytaŁAM(tak, kobiety też korzystają z Internetu, nie tylko do przeglądania Pudelka) adnotacje na końcu Pit40A, ale nadal wydawało mi się to dziwne, więc pytam. Znam to forum od lat i zawsze miałam odczucie, że tu nawet "głupie" pytania są tolerowane.
AAA90 nie denerwuj się. Zawsze jak się nie jest pewien to lepiej zapytać a moim zdaniem nie ma głupich pytań.
Jestem pewien, że Zbyszek nie miał zamiaru ani Cie urazić czy też obrazić ale to był to taki jak napisałem wcześniej "świąteczny dowcip".
Życzę spokojnej i radosnej pozostałej części świąt.
Jestem pewien, że Zbyszek nie miał zamiaru ani Cie urazić czy też obrazić ale to był to taki jak napisałem wcześniej "świąteczny dowcip".
Życzę spokojnej i radosnej pozostałej części świąt.