PIT 36 nie da się wysłać
PIT 36 nie da się wysłać
Podczas wysyłania PIT 36 pojawia się komunikat (poniżej) mimo, że nie wpisano żadnych kwot, które mogłyby sugerować dodanie załączników PIT/M, PIT/Z, SSE-R
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_317, Opis: Informacje o dołączonych dokumentach / załącznikach - Liczba załączników PIT/M, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_320, Opis: Informacje o dołączonych dokumentach / załącznikach - Liczba załączników PIT/Z, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_321, Opis: Informacje o dołączonych dokumentach / załącznikach - Liczba załączników SSE-R, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.
Bardzo proszę o pomoc.
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_317, Opis: Informacje o dołączonych dokumentach / załącznikach - Liczba załączników PIT/M, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_320, Opis: Informacje o dołączonych dokumentach / załącznikach - Liczba załączników PIT/Z, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_321, Opis: Informacje o dołączonych dokumentach / załącznikach - Liczba załączników SSE-R, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.
Bardzo proszę o pomoc.
Re: PIT 36 nie da się wysłać
Czy przypadkiem nie importowałaś danych z zeszłego roku? Były podobne przypadki.
Nie, nie importowałam.
Szukamy przyczynę.
Witam, proszę przesłać przykładowe rozliczenie powodujące błędy(po usunięciu danych identyfikacyjnych) na adres pomocy technicznej. To pozwoli nam szybko zidentyfikować problem.
Dziękuję, już sobie poradziłam. Utworzyłam nowy dokument i już nie wczytywały się błędy.
Jakoś nie mogę się przekonać do wysyłania pitów przez internet. Boje się trochę o moje dane osobowe.
A to uważasz, że Twoich danych osobowych nie ma w sieci.