PIT 37 blokada wysyłania
Re: PIT 37 blokada wysyłania
Widocznie systemowe ustawienia proxy były kiedyś ustawione a teraz siedzą dalej w systemie ale są nieaktualne.
Miałam ten sam problem. Dopiero po pobraniu wszystkich aktualizacji przesył zaczął działać. Po wysłaniu w potwierdzeniu odbioru pojawiła się jednak informacja o wysłaniu duplikatu, ale też, że PIT został przetworzony poprawnie. Mimo to PIT siostry wysłany po aktualizacji został wysłany i przetworzony poprawnie, a przede wszystkim został już rozliczony przez US. Obawiam się że wysłanie duplikatu może blokować rozliczenie PIT przez US.
Wysłanie duplikatu nie ma znaczenia. To są identyczne dane, a UPO dotyczy oryginału.
Jeszcze apropo wysyłki, dziś znów wrócił temat blokady przy wysyłaniu.
Po naciśnięciu kilka razu na OK - przy komunikacie , w końcu poszedł z adnotacją o duplikacie jak wyżej.
Sprawdziłem jeszcze z poziomu proxy i tam ustawienie jest już takie jak zmieniłem = a mimo wszystko komunikat się pojawił.
Jeszcze z poziomu Wydrukuj UPO => Podgląd wysłanych danych w formularzach mam coś takiego :
"Walidacja wykazała błędy.
linia: 80 kolumna: 0
Element '{http://e-deklaracje.mf.gov.pl/Repozytor ... toryzujace': This element is not expected."
Dane autoryzujące wpisałem prawidłowe, akurat tym razem moje stąd spisałem z Pita..
Po naciśnięciu kilka razu na OK - przy komunikacie , w końcu poszedł z adnotacją o duplikacie jak wyżej.
Sprawdziłem jeszcze z poziomu proxy i tam ustawienie jest już takie jak zmieniłem = a mimo wszystko komunikat się pojawił.
Jeszcze z poziomu Wydrukuj UPO => Podgląd wysłanych danych w formularzach mam coś takiego :
"Walidacja wykazała błędy.
linia: 80 kolumna: 0
Element '{http://e-deklaracje.mf.gov.pl/Repozytor ... toryzujace': This element is not expected."
Dane autoryzujące wpisałem prawidłowe, akurat tym razem moje stąd spisałem z Pita..
Po jakim czasie pojawia się ten komunikat? Kilka sekund czy więcej?
Może wydłużę czas oczekiwania na odpowiedź serwera...
Może wydłużę czas oczekiwania na odpowiedź serwera...
M.K. napisał(a) :
> Po jakim czasie pojawia się ten komunikat? Kilka sekund czy więcej?
> Może wydłużę czas oczekiwania na odpowiedź serwera...
No tak od razu się nie pojawia, nie zmierzyłem chwilę trzeba czekać z 10 sekund na pewno później jak się wciska OK to się już pojawiają szybciej.
Może to jakieś przeciążenia serwerów? Po tych nowinkach Urzędowych - wypełnionych Pitów?
No tak od razu się nie pojawia, nie zmierzyłem chwilę trzeba czekać z 10 sekund na pewno później jak się wciska OK to się już pojawiają szybciej.
Może to jakieś przeciążenia serwerów? Po tych nowinkach Urzędowych - wypełnionych Pitów?
" Nie można nawiązać połączenia z serwerem. Proszę usunąć blokadę.
Szczegóły błędu : Wystąpił problem z połączeniem"
Wciskanie "ok" nic nie daje...
Czy wiadomo co jest przyczyną nie nawiązywania połączenia?
Szczegóły błędu : Wystąpił problem z połączeniem"
Wciskanie "ok" nic nie daje...
Czy wiadomo co jest przyczyną nie nawiązywania połączenia?
M.K. napisał(a) :
Dzisiaj sprawdziłem, kilka sekund 5-8 sekund jest do momentu pojawienia się komunikatu.
Może rzeczywiście wydłużenie czasu oczekiwania pomoże. Dziś wysyła zatrzymała się na poziomie "odbieranie" = ostatnio do tego poziomu nie doszedłem.
A jako, że pojawił się tryb "odbieranie" = nawet nie wyskoczył komunikat o duplikacie.
Dzisiaj sprawdziłem, kilka sekund 5-8 sekund jest do momentu pojawienia się komunikatu.
Może rzeczywiście wydłużenie czasu oczekiwania pomoże. Dziś wysyła zatrzymała się na poziomie "odbieranie" = ostatnio do tego poziomu nie doszedłem.
A jako, że pojawił się tryb "odbieranie" = nawet nie wyskoczył komunikat o duplikacie.
Chester70 napisał(a) :
> "Walidacja wykazała błędy.
> linia: 80 kolumna: 0
> Element
> '{http://e-deklaracje.mf.gov.pl/Repozytor ... toryzujace':
> This element is not expected."
A panie Marcinie, jeszcze dopytam do poprzedniego posta, tym komunikatem który wyskakuje z poziomu UPO należy się przejmować? Może to być sygnał że pomimo przyjętej przesyłki , pit nie poszedł prawidłowo?
> "Walidacja wykazała błędy.
> linia: 80 kolumna: 0
> Element
> '{http://e-deklaracje.mf.gov.pl/Repozytor ... toryzujace':
> This element is not expected."
A panie Marcinie, jeszcze dopytam do poprzedniego posta, tym komunikatem który wyskakuje z poziomu UPO należy się przejmować? Może to być sygnał że pomimo przyjętej przesyłki , pit nie poszedł prawidłowo?
To jakiś wewnętrzny błąd wydruku. Usunę gdy wrócę z L4...