PITy 2014 Arch Linux
PITy 2014 Arch Linux
Program działa bezbłędnie na Arch Linux 64 bit. Export do pdf jak i drukowanie do cups-pdf perfekcyjne.
-
Re: PITy 2014 Arch Linux
potwierdzam, równie dobrze działa pod ubuntu i knoppixem z wine 1.7, zarówno pod gnome, jak i kde/lxde :]
Re: PITy 2014 Arch Linux (-> Ubuntu/PlayOnLinux)
A ja miałem problem pod Ubuntu/PlayOnLinux - instalka poszła świetnie, tylko na starcie natychmiast pojawiał się fatalny błąd, którego opis ładował się bez końca.....
Poszukałem w starym forum (Pity2013) i znalazłem.... swój własny wpis, mówiący o tym, żeby PlayOnLinux uruchamiać z opcją lang=pl_PL.UTF-8.
Najprościej podedytować skrót, który PlayOnLinux tworzy automatycznie na pulpicie:
- w polu "command:" wpisać env LANG=pl_PL.UTF-8 /usr/share/playonlinux/playonlinux --run "PITy2014NG" %F
(tzn dopisać env LANG=pl_PL.UTF-8 przed tym co tam już jest).
P.S. Aby utowrzyło skrót, trzeba mu nie pozwolić na końcu instalacji uruchomić programu, tylko skrót zrobić przez okienko PlayOnLinux'a które się zaraz po tym pokazuje.
mjacek
ubuntu 14.04 LTS (64-bit, ale wine w wersji 32-bitowej)
wine 1.7.34, udające WinXP
libraries:
*msvcr100(native,builtin)
*msvcr80(native.builtin)
gdiplus(native)
Poszukałem w starym forum (Pity2013) i znalazłem.... swój własny wpis, mówiący o tym, żeby PlayOnLinux uruchamiać z opcją lang=pl_PL.UTF-8.
Najprościej podedytować skrót, który PlayOnLinux tworzy automatycznie na pulpicie:
- w polu "command:" wpisać env LANG=pl_PL.UTF-8 /usr/share/playonlinux/playonlinux --run "PITy2014NG" %F
(tzn dopisać env LANG=pl_PL.UTF-8 przed tym co tam już jest).
P.S. Aby utowrzyło skrót, trzeba mu nie pozwolić na końcu instalacji uruchomić programu, tylko skrót zrobić przez okienko PlayOnLinux'a które się zaraz po tym pokazuje.
mjacek
ubuntu 14.04 LTS (64-bit, ale wine w wersji 32-bitowej)
wine 1.7.34, udające WinXP
libraries:
*msvcr100(native,builtin)
*msvcr80(native.builtin)
gdiplus(native)
Re: PITy 2014 Arch Linux
Faktycznie :)
Dodałem "LANG=pl_PL.UTF-8" w skrócie do urochamiania pitów i działa !
Teraz mam tak:
"env LANG=pl_PL.UTF-8 WINEPREFIX="/home/leon/.wine" wine C:\\Program\ Files\\PITy\\PITy2014NG\\PITY2014NG.exe"
Pzdr
Dodałem "LANG=pl_PL.UTF-8" w skrócie do urochamiania pitów i działa !
Teraz mam tak:
"env LANG=pl_PL.UTF-8 WINEPREFIX="/home/leon/.wine" wine C:\\Program\ Files\\PITy\\PITy2014NG\\PITY2014NG.exe"
Pzdr