PIT 37 blokada wysyłania
Re: PIT 37 blokada wysyłania
W ustawieniach programu w zakładce Internet proszę o zmianę ustawienia proxy - może na ustawienia domyślne (środkowa opcja).
Pomogło?
Pomogło?
niestety nie pomogło takie rozwiązanie
tak mam ustawione. Nie pomogło
Dołączam się - też nie mogę wysłać mojego PIT-u, ten sam problem co u przedmówców.... wyłączyłem w ogóle firewall i antywir. Program z dziś (wersja 1.6.2.30), wcześniejsze lata - nie było z tym problemu.
A czy dzisiaj jest jakaś zmiana?
miałem taki sam problem z najnowszą wersja, przed chwilą pobrałem starszą wersję (PITy 2014 PL 1.6.2.15) z chomika i wysłanie pita poszło bez problemu
dalej brak poprawy
Niestety mam to samo, wersja 1.6.2.30 - ustawienia połączenia internetowego, bez proxy, antywirus używany przeszło od roku, transparentny dla starej wersji programu. Co do Firewalla, które porty odblokować, czy regułę na program ustawić? Jest możliwe wygenerowanie pliku log dla tego programu, aby w miarę możliwości samodzielnie namierzyć problem?
ROZWIĄZANIE
Tak jak pisał któryś z poprzedników, w starszej wersji wysyłanie działa bez problemów. Należy ściągnąć sobie z chomika program w jakiejś starszej wersji (w wyszukiwaniu wpisz PITY 2014 IPS).
Starsza wersja ma większy rozmiar instalatora (13,5 MB)
Odinstaluj nowszą wersję po czym zainstaluj starszą. Można spokojnie otworzyć zeznanie w starszej i je wysłać.
Tak jak pisał któryś z poprzedników, w starszej wersji wysyłanie działa bez problemów. Należy ściągnąć sobie z chomika program w jakiejś starszej wersji (w wyszukiwaniu wpisz PITY 2014 IPS).
Starsza wersja ma większy rozmiar instalatora (13,5 MB)
Odinstaluj nowszą wersję po czym zainstaluj starszą. Można spokojnie otworzyć zeznanie w starszej i je wysłać.
Na jednym komputerze miałem zainstalowaną wersję 1.6.2.15, którą zaktualizowałem do 1.6.2.30 i wysyłanie działa poprawnie.
Na drugim kompie zainstalowałem od razu wersje 1.6.2.30 i wysłać się nie dało.
Wyłączenie firewalla, anywira itp nie pomogło.
Próba wysłania z komputera nr 1 PITa utworzonego na kompie 2 powiodła się.
Wygląda, że coś jest nie tak jest z instalatorem wersji 1.6.2.30.
Na drugim kompie zainstalowałem od razu wersje 1.6.2.30 i wysłać się nie dało.
Wyłączenie firewalla, anywira itp nie pomogło.
Próba wysłania z komputera nr 1 PITa utworzonego na kompie 2 powiodła się.
Wygląda, że coś jest nie tak jest z instalatorem wersji 1.6.2.30.