Dwukrotnie wysłany PIT37

Justyna_J

Dwukrotnie wysłany PIT37

Post autor: Justyna_J »

Witam,
Mam pytanie odnośnie konsekwencji wysłania dwukrotnie tego samego pitu. Czy będę wzywana na jakąś kontrolę do US itp.? Rozliczyłam i wysłałam pit przez internet a później kiedy chciałam go zapisać na dysku ponownie kliknęłam wyślij i przyszło kolejne UPO po czym wywnioskowałam, że dwa razy wysłałam jeden PIT, co teraz? Proszę o pomoc!

Wirus
Kontakt:

Re: Dwukrotnie wysłany PIT37

Post autor: Wirus »

nie da się wysłać 2 razy tego samego zeznania gdyż wyskoczy odpowiedź z bramki, że zeznanie z takim numerem NIP/PESEL jest już złożone. Wyjątek jak zaznaczysz, że to korekta zeznania.

Prawdopodobnie dostałaś to samo UPO co za pierwszym razem. Porównaj oba UPO, daty itp.

Justyna_J

http://przeklej.org/file/AUkIrT/Bez%C2%A0tytulu.jpg

Wrzuciłam tu zrzut z ekranu, gdzie właśnie widać napisane, że PIT-37 został wysłany 2 razy...

Justyna_J

i na obu pitach numer dokumentu w "okienku" trzecim jest taki sam :(

Wirus
Kontakt:

Post autor: Wirus »

porównałaś 2 UPO ze sobą?

Idę o zakład że są takie same. Tym bardziej, że numer referencyjny z poz. 3 się nie zmienił

Korzystasz widocznie z programu który wysłał (próbował wysłać) ale zapewniam Cię, że jeżeli nie zaznaczyłaś w poz. 10 że to korekta to system je odrzucił i w urzędzie będą mieli tylko 1 zeznanie to które poszło jako pierwsze. Nawet jakbyś próbowała wysłać 10 razy ;)

Zablokowany