Witam,
Mam pytanie odnośnie konsekwencji wysłania dwukrotnie tego samego pitu. Czy będę wzywana na jakąś kontrolę do US itp.? Rozliczyłam i wysłałam pit przez internet a później kiedy chciałam go zapisać na dysku ponownie kliknęłam wyślij i przyszło kolejne UPO po czym wywnioskowałam, że dwa razy wysłałam jeden PIT, co teraz? Proszę o pomoc!
Dwukrotnie wysłany PIT37
Re: Dwukrotnie wysłany PIT37
nie da się wysłać 2 razy tego samego zeznania gdyż wyskoczy odpowiedź z bramki, że zeznanie z takim numerem NIP/PESEL jest już złożone. Wyjątek jak zaznaczysz, że to korekta zeznania.
Prawdopodobnie dostałaś to samo UPO co za pierwszym razem. Porównaj oba UPO, daty itp.
Prawdopodobnie dostałaś to samo UPO co za pierwszym razem. Porównaj oba UPO, daty itp.
http://przeklej.org/file/AUkIrT/Bez%C2%A0tytulu.jpg
Wrzuciłam tu zrzut z ekranu, gdzie właśnie widać napisane, że PIT-37 został wysłany 2 razy...
Wrzuciłam tu zrzut z ekranu, gdzie właśnie widać napisane, że PIT-37 został wysłany 2 razy...
i na obu pitach numer dokumentu w "okienku" trzecim jest taki sam :(
porównałaś 2 UPO ze sobą?
Idę o zakład że są takie same. Tym bardziej, że numer referencyjny z poz. 3 się nie zmienił
Korzystasz widocznie z programu który wysłał (próbował wysłać) ale zapewniam Cię, że jeżeli nie zaznaczyłaś w poz. 10 że to korekta to system je odrzucił i w urzędzie będą mieli tylko 1 zeznanie to które poszło jako pierwsze. Nawet jakbyś próbowała wysłać 10 razy ;)
Idę o zakład że są takie same. Tym bardziej, że numer referencyjny z poz. 3 się nie zmienił
Korzystasz widocznie z programu który wysłał (próbował wysłać) ale zapewniam Cię, że jeżeli nie zaznaczyłaś w poz. 10 że to korekta to system je odrzucił i w urzędzie będą mieli tylko 1 zeznanie to które poszło jako pierwsze. Nawet jakbyś próbowała wysłać 10 razy ;)