Dojazdy do pracy
-
pitereksesil
Dojazdy do pracy
Witam
Pracodawca zapewnia dojazd do pracy ok. 50km i pobiera w związku z tym z wypłaty, przy tym koszty uzyskania przychodu wyniosły ponad 3400zł gdzie przychód to jedynie 20000zł.
Proszę o pomoc jak odliczyć te koszty
Pracodawca zapewnia dojazd do pracy ok. 50km i pobiera w związku z tym z wypłaty, przy tym koszty uzyskania przychodu wyniosły ponad 3400zł gdzie przychód to jedynie 20000zł.
Proszę o pomoc jak odliczyć te koszty
Re: Dojazdy do pracy
Jeśli pracodawca pobiera takie opłaty za dowóz, to wg mnie powinien wystawiać imienne bilety, żeby można było uwzględnić takie KUP.
W ostateczności imienne zaświadczenie o kosztach dojazdu.
Koszty KUP wykazane w zeznaniu wg własnego wyliczenia muszą być oparte na imiennych rachunkach, dowodach ich poniesienia, najlepiej np. miesięcznych.
W ostateczności imienne zaświadczenie o kosztach dojazdu.
Koszty KUP wykazane w zeznaniu wg własnego wyliczenia muszą być oparte na imiennych rachunkach, dowodach ich poniesienia, najlepiej np. miesięcznych.
-
pitereksesil
Nic takiego nie ma, pracodawca dał tylko Pit, gdzie jak wcześniej napisałem uwzględniono ponad 3400zł KUP.
Prosić pracodawcę o potwierdzenie pobierania takich potrąceń związanych z dojazdami?
Prosić pracodawcę o potwierdzenie pobierania takich potrąceń związanych z dojazdami?
Z tego wynika, że nie masz stosunku pracy lecz umowę zlecenia, a to całkiem inna bajka.
Wg mnie KUP masz dobre - 20000 - społeczne *20%, tak mniej-więcej.
KUP o których ja piszę wynikają ze stosunku pracy, a ty masz umowę cywilno-prawną.
Nie rób nic - lub załatwić z pracodawcą darmowy dowóz - czego życzę .
Wg mnie KUP masz dobre - 20000 - społeczne *20%, tak mniej-więcej.
KUP o których ja piszę wynikają ze stosunku pracy, a ty masz umowę cywilno-prawną.
Nie rób nic - lub załatwić z pracodawcą darmowy dowóz - czego życzę .
-
pitereksesil
Nie rozumiem, czyli wpisać tylko 1668 z tytułu pracy poza miejscem zamieszkania?
dziękuję ;-)
dziękuję ;-)
Wpisz poz. z pit/11 w których masz kwoty.
-
pitereksesil
Dziękuję i pozdrawiam