Witam
Od kilku lat korzystam z tego programu przy rozliczaniu się z podatki z US
Wypełniając formularz skorzystałem z funkcji import danych, uzupełniłem informacje o dochodach, sprawdziłem poprawność, czy nie popełniłem błędów. Wybieram wyślij do Us, uzupełniam wymagane pola i do wysyłki a tu zonk:
Numer statusu: 414
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu).
Sprawdzałem kilka razy i to samo.
Gdzie jest błąd lub go popełniam.
Dzięki z pomoc.
Problem z wysyłką do Us
Re: Problem z wysyłką do Us
Jeśli importowałeś dane z 2013 r to tutaj powinno być dobrze - chyba, że niechcący wstawiłeś puste dane/spacja.
>uzupełniłem informacje o dochodach - tak piszesz.
Powinien być przychód - najlepiej podatnika.
I tutaj miałem takie ciekawe zdarzenia, że po imporcie kwoty przychodu musiałem poprawiać np;
- kwota 45000,25 na 45000.25 nie wiem czy ktoś miał taki przypadek - ale krwi napsuło, zanim do tego doszedłem.
Ewentualnie odinstaluj program i zainstaluj na nowo /nie aktualizację/.
>uzupełniłem informacje o dochodach - tak piszesz.
Powinien być przychód - najlepiej podatnika.
I tutaj miałem takie ciekawe zdarzenia, że po imporcie kwoty przychodu musiałem poprawiać np;
- kwota 45000,25 na 45000.25 nie wiem czy ktoś miał taki przypadek - ale krwi napsuło, zanim do tego doszedłem.
Ewentualnie odinstaluj program i zainstaluj na nowo /nie aktualizację/.
jak masz nazwisko dwuczłonowe to sprawdź wersje z myślnikiem i bez
-
Mam identyczny problem błąd 414 choć sprawdzałem i nawet próbowałem importować z 2013.
widzę ze dane wprowadzane są z "przecinkiem" wysyłka jest z kropką. Ewidentnie coś z dochodami z częścią groszową jest nie halo. nie wiem jak to naprawić
widzę ze dane wprowadzane są z "przecinkiem" wysyłka jest z kropką. Ewidentnie coś z dochodami z częścią groszową jest nie halo. nie wiem jak to naprawić
Spróbuj edytować każde pole z danymi do autoryzacji czy gdzieś przez przypadek może jest pusta spacja - będziesz miał żółte pole edycji trochę szersze niż dane - z przodu wpisu lub z tyłu.
Miałem taki przypadek - normalnie go nie widać.
Powodzenia..
Miałem taki przypadek - normalnie go nie widać.
Powodzenia..
-
wypełniłem 2 x, zaimportowałem z 2013 (wysłany poprawnie)
jedyną dziwną sprawa jest ten przecinek w kwocie przychodu....
Jak kolega to zmienił bo teraz program ewidentnie nie pozwala na zamiany ??
jedyną dziwną sprawa jest ten przecinek w kwocie przychodu....
Jak kolega to zmienił bo teraz program ewidentnie nie pozwala na zamiany ??
Jeśli nie pozwala na zmianę, to kwota jest OK - próbuj z pustymi spacjami w rubrykach.