Pytanie do Konopki
-
Gość
Pytanie do Konopki
Czy pójdzie wysłać rozliczenie bez podpisu jeżeli jest pit-37 z załącznikiem nip-3 i pit-0 bo słyszałem że może niepoprawnie przetworzyć dane i odrzuci złożenie pita37 ze względu na obecność załącznika nip-3. Konopka odezwij sie czy to prawda
Re: Pytanie do Konopki
Pytanie co prawda nie do mnie, ale temat już był poruszany:
http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php ... 28c22#p685
http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php ... 28c22#p685
NIP-3 bez podpisu nie przejdzie.
Gdy w zestawie z PIT-37 lub 36 i będzie załączony NIP-3 to program PITy 2009 poinformuje o niemożliwości wysłania NIP-3.
-
Gość
M.K. napisał(a) :
> Gdy w zestawie z PIT-37 lub 36 i będzie załączony NIP-3 to program PITy
> 2009 poinformuje o niemożliwości wysłania NIP-3.
Ale mi chodzi o to czy system e-deklaracje przyjmie pit-37 jak będzie załącznik nip-3 którego nie można wysłać bez podpisu bo sie pytałem w pomocy technicznej i powiedziała pani że może źle przetworzyć i oidrzuci rozliczenie
> Gdy w zestawie z PIT-37 lub 36 i będzie załączony NIP-3 to program PITy
> 2009 poinformuje o niemożliwości wysłania NIP-3.
Ale mi chodzi o to czy system e-deklaracje przyjmie pit-37 jak będzie załącznik nip-3 którego nie można wysłać bez podpisu bo sie pytałem w pomocy technicznej i powiedziała pani że może źle przetworzyć i oidrzuci rozliczenie
NIP-3 nie zostanie wysłany i tyle :) A w przypadku formularzy na e-deklaracjach przy próbie wpisania "1" w ilości NIP-3 jest tylko informacja,że nie można dodać NIP-3 i tyle :)
Co ty jesteś za G--OŚĆ ?!!!
Jak ktoś jest Gościem to zachowuje się i pisze jak gość a nie jak jakiś chłystek. Co to znaczy Pytanie do Konopki???? Chyba powinno być Pytanie do Pana Konopki.
Trochę szacunku. Myślisz ze w necie to jesteś anonimowy?
Gdzie twoja netykieta?
Takiemu komuś to nie powinno się w ogóle odpowiadać
Jak ktoś jest Gościem to zachowuje się i pisze jak gość a nie jak jakiś chłystek. Co to znaczy Pytanie do Konopki???? Chyba powinno być Pytanie do Pana Konopki.
Trochę szacunku. Myślisz ze w necie to jesteś anonimowy?
Gdzie twoja netykieta?
Takiemu komuś to nie powinno się w ogóle odpowiadać
-
Gość
Bartek napisał(a) :
> NIP-3 nie zostanie wysłany i tyle :) A w przypadku formularzy na
> e-deklaracjach przy próbie wpisania "1" w ilości NIP-3 jest
> tylko informacja,że nie można dodać NIP-3 i tyle :)
PYTAŁEM SIE W POMOCY TECHNICZNEJ I POWIEDZIELI, ŻE JAK BĘDZIE WPISANY ZAŁACZNIK NIP-3 PRZY PICIE 37 TO SYSTEM E-DEKLARACJE NIE PRZETWORZY GO POPRAWNIE I ODRZUCI ROZLICZENIE CHYBA ŻE BĘDZIE WYSŁANY PIT-37 WRAZ Z ZAŁĄCZNIKIEM NIP-3 Z UŻYCIEM PODPISU ELEKTRONICZNEGO BARTEK.
> NIP-3 nie zostanie wysłany i tyle :) A w przypadku formularzy na
> e-deklaracjach przy próbie wpisania "1" w ilości NIP-3 jest
> tylko informacja,że nie można dodać NIP-3 i tyle :)
PYTAŁEM SIE W POMOCY TECHNICZNEJ I POWIEDZIELI, ŻE JAK BĘDZIE WPISANY ZAŁACZNIK NIP-3 PRZY PICIE 37 TO SYSTEM E-DEKLARACJE NIE PRZETWORZY GO POPRAWNIE I ODRZUCI ROZLICZENIE CHYBA ŻE BĘDZIE WYSŁANY PIT-37 WRAZ Z ZAŁĄCZNIKIEM NIP-3 Z UŻYCIEM PODPISU ELEKTRONICZNEGO BARTEK.
Gość napisał(a) :
> PYTAŁEM SIE W POMOCY TECHNICZNEJ I POWIEDZIELI, ŻE JAK BĘDZIE WPISANY ZAŁACZNIK NIP-3
> PRZY PICIE 37 TO SYSTEM E-DEKLARACJE NIE PRZETWORZY GO POPRAWNIE I ODRZUCI
> ROZLICZENIE CHYBA ŻE BĘDZIE WYSŁANY PIT-37 WRAZ Z ZAŁĄCZNIKIEM NIP-3 Z UŻYCIEM
> PODPISU ELEKTRONICZNEGO BARTEK.
No to przecież tak Bartek napisał na samym wstępie
Bartek napisał(a) :
> NIP-3 bez podpisu nie przejdzie.
Autor programu PITY 2009 IPS wyraźnie napisał
>Gdy w zestawie z PIT-37 lub 36 i będzie załączony NIP-3 to program PITy 2009 poinformuje o niemożliwości wysłania NIP-3.
Dośc obcesowe pytanie było jasne:
>Czy pójdzie wysłać rozliczenie bez podpisu jeżeli jest pit-37 z załącznikiem nip-3.
i wszyscy odpowiedzieli, że NIE więc ta dyskusja robi się raczej jałowa.
EDYCJA
Gość napisał(a) :
>SYSTEM E-DEKLARACJE NIE PRZETWORZY GO POPRAWNIE I ODRZUCI
> ROZLICZENIE
W sumie trudno, żeby przetworzył, skoro jest w nim (w PIT-37) napisane "NIP-3 jedna sztuka", której to sztuki nie może być bo formularz jest bez podpisu.
Logiczne?
> PYTAŁEM SIE W POMOCY TECHNICZNEJ I POWIEDZIELI, ŻE JAK BĘDZIE WPISANY ZAŁACZNIK NIP-3
> PRZY PICIE 37 TO SYSTEM E-DEKLARACJE NIE PRZETWORZY GO POPRAWNIE I ODRZUCI
> ROZLICZENIE CHYBA ŻE BĘDZIE WYSŁANY PIT-37 WRAZ Z ZAŁĄCZNIKIEM NIP-3 Z UŻYCIEM
> PODPISU ELEKTRONICZNEGO BARTEK.
No to przecież tak Bartek napisał na samym wstępie
Bartek napisał(a) :
> NIP-3 bez podpisu nie przejdzie.
Autor programu PITY 2009 IPS wyraźnie napisał
>Gdy w zestawie z PIT-37 lub 36 i będzie załączony NIP-3 to program PITy 2009 poinformuje o niemożliwości wysłania NIP-3.
Dośc obcesowe pytanie było jasne:
>Czy pójdzie wysłać rozliczenie bez podpisu jeżeli jest pit-37 z załącznikiem nip-3.
i wszyscy odpowiedzieli, że NIE więc ta dyskusja robi się raczej jałowa.
EDYCJA
Gość napisał(a) :
>SYSTEM E-DEKLARACJE NIE PRZETWORZY GO POPRAWNIE I ODRZUCI
> ROZLICZENIE
W sumie trudno, żeby przetworzył, skoro jest w nim (w PIT-37) napisane "NIP-3 jedna sztuka", której to sztuki nie może być bo formularz jest bez podpisu.
Logiczne?