Odliczenia
Odliczenia
Czy mogę odliczyć zakup i montaż kolektorów słonecznych. Jeśli tak to na jakim druku?
Re: Odliczenia
Takie wydatki można było odliczać z faktur wystawionych do końca 2013 r. na drukach VZM - jeśli masz fakturę z taką datą to możesz jeszcze odliczyć w ramach ulgi budowlanej na tych drukach.
Natomiast gdyby w jakiś sposób były refundowane, to dostaniesz od tej instytucji PIT-8C i będzie to kwota do opodatkowania w PIT-36 - inne źródła.
Natomiast gdyby w jakiś sposób były refundowane, to dostaniesz od tej instytucji PIT-8C i będzie to kwota do opodatkowania w PIT-36 - inne źródła.
Dostałem pit 40A z KRUS i pit 8C z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, w części D dopłaty na częściowe spłaty kapitałów kredytów bankowych poz 25 - 3699,68 zł, poz 30 - 3699,68 zł reszta wszędzie 0 zł. Jaki wypełnić formularz pit 36 czy pit 37?
Tak jak pisałem wyżej - PIT-36 poz.inne źródła.
Dopłata do kolektorów stanowi Twój dochód - będzie prawdopodobnie dopłata podatku.
Tak to jest z tymi dopłatami :-).
Dopłata do kolektorów stanowi Twój dochód - będzie prawdopodobnie dopłata podatku.
Tak to jest z tymi dopłatami :-).
a ja dodam, że w tym PIT-36 musisz także wykazać wszystkie kwoty z PIT-40A i razem wszystko rozliczyć