Wysyłka zeznań przez internet programem pity 2009
-
internaut2
Wysyłka zeznań przez internet programem pity 2009
Czy ktoś z forumowiczów wysyłał swoje zeznania podatkowe bez podpisu tym programem? Chciałbym sie dowiedzieć czy wysyłka doszła do systemu e-deklaracje? i czy doszło do odpowiedniego urzędu skarbowego i jak długo idzie wysyłka z mf do US?
Re: Wysyłka zeznań przez internet programem pity 2009
internaut2 napisał(a) :
> Czy ktoś z forumowiczów wysyłał swoje zeznania podatkowe bez podpisu tym
> programem? Chciałbym sie dowiedzieć czy wysyłka doszła do systemu
> e-deklaracje? i czy doszło do odpowiedniego urzędu skarbowego i jak długo
> idzie wysyłka z mf do US?
W tym roku jeszcze nie wysyłałem (nie mam jeszcze PIT11) ,ale rok temu bez problemu wysłałem,dostałem urzędowe potwierdzenie odbioru,a reszta to już zmartwienie MF :)
> Czy ktoś z forumowiczów wysyłał swoje zeznania podatkowe bez podpisu tym
> programem? Chciałbym sie dowiedzieć czy wysyłka doszła do systemu
> e-deklaracje? i czy doszło do odpowiedniego urzędu skarbowego i jak długo
> idzie wysyłka z mf do US?
W tym roku jeszcze nie wysyłałem (nie mam jeszcze PIT11) ,ale rok temu bez problemu wysłałem,dostałem urzędowe potwierdzenie odbioru,a reszta to już zmartwienie MF :)
-
internaut2
A ja tobie powiem Bartek, że znajomy wysłał w zeszłym roku przez internet dostał UPO i miał wydrukowane a mimi to US go wzywał że nie złożył pita w terminie w lipcu dostał wezwanie do US przedstawił im UPO i go zwolnili jedynie z opłaty bo gdyby nie miał UPO to by musiał zapłacić odsetki karne za nieterminowe złożenie ale pit-37 kazali mu złożyć w lipcu bo nie było w systemie. Ponoć wtedy 500 rozliczeń zginęło ci co wysyłali przez internet. Bo nasz US dostaje rozliczenie z MF ponoć dopiero po 2 tygodniach. Napisz mi jak złożyłeś w zeszłym roku przez internet i miałeś nadpłate podatku to ją dostałeś z US?
internaut2 napisał(a) :
> A ja tobie powiem Bartek, że znajomy wysłał w zeszłym roku przez internet
> dostał UPO i miał wydrukowane a mimi to US go wzywał że nie złożył pita w
> terminie w lipcu dostał wezwanie do US przedstawił im UPO i go zwolnili
> jedynie z opłaty bo gdyby nie miał UPO to by musiał zapłacić odsetki karne
> za nieterminowe złożenie ale pit-37 kazali mu złożyć w lipcu bo nie było w
> systemie. Ponoć wtedy 500 rozliczeń zginęło ci co wysyłali przez internet.
Na jego miejscu zamiast składać zeznanie kazał bym im je znaleźć. Poza tym jak to zginęło ? UPO to jest potwierdzenie,że dane zostały zapisane w systemie (fizycznie na dysku serwera) więc te dane nie mogły zginąć między kompem użytkownika, a serwerem MF. A jeśli ktoś/coś je skasował(o) to przecież mają chyba jakiś system kopii zapasowej to niech sobie odtworzą. Przecież UPO to jest jak potwierdzenie papierowe jakie dostajesz składając wydrukowany - co mnie interesuje to,że potem jakaś paniusia je zgubi/wywali do kosza ? Niech ścigają tą paniusie a nie mnie.Przecież tym sposobem to mogli by kazać podatnikom i po 30 razy składać zeznanie wyrzucając "dla zabawy" poprzednie do kosza twierdząc,że "zginęły" :)
Obowiązkiem podatnika jest złożenie zeznania w terminie (czego potwierdzeniem jest UPO z datą <=30 kwietnia),a nie dostarczanie duplikatu na każde widzi mi się urzędu :)
> Bo nasz US dostaje rozliczenie z MF ponoć dopiero po 2 tygodniach. Napisz
> mi jak złożyłeś w zeszłym roku przez internet i miałeś nadpłate podatku to
> ją dostałeś z US?
Miałem dopłatę niestety.
> A ja tobie powiem Bartek, że znajomy wysłał w zeszłym roku przez internet
> dostał UPO i miał wydrukowane a mimi to US go wzywał że nie złożył pita w
> terminie w lipcu dostał wezwanie do US przedstawił im UPO i go zwolnili
> jedynie z opłaty bo gdyby nie miał UPO to by musiał zapłacić odsetki karne
> za nieterminowe złożenie ale pit-37 kazali mu złożyć w lipcu bo nie było w
> systemie. Ponoć wtedy 500 rozliczeń zginęło ci co wysyłali przez internet.
Na jego miejscu zamiast składać zeznanie kazał bym im je znaleźć. Poza tym jak to zginęło ? UPO to jest potwierdzenie,że dane zostały zapisane w systemie (fizycznie na dysku serwera) więc te dane nie mogły zginąć między kompem użytkownika, a serwerem MF. A jeśli ktoś/coś je skasował(o) to przecież mają chyba jakiś system kopii zapasowej to niech sobie odtworzą. Przecież UPO to jest jak potwierdzenie papierowe jakie dostajesz składając wydrukowany - co mnie interesuje to,że potem jakaś paniusia je zgubi/wywali do kosza ? Niech ścigają tą paniusie a nie mnie.Przecież tym sposobem to mogli by kazać podatnikom i po 30 razy składać zeznanie wyrzucając "dla zabawy" poprzednie do kosza twierdząc,że "zginęły" :)
Obowiązkiem podatnika jest złożenie zeznania w terminie (czego potwierdzeniem jest UPO z datą <=30 kwietnia),a nie dostarczanie duplikatu na każde widzi mi się urzędu :)
> Bo nasz US dostaje rozliczenie z MF ponoć dopiero po 2 tygodniach. Napisz
> mi jak złożyłeś w zeszłym roku przez internet i miałeś nadpłate podatku to
> ją dostałeś z US?
Miałem dopłatę niestety.
-
internaut2
Czy aby wysłać programem pity 2009 zeznania do urzędu to trzeba mieć zainstalowaną wtyczkę plugin ze strony e-deklaracje.gov.pl
internaut2 napisał(a) :
> Czy aby wysłać programem pity 2009 zeznania do urzędu to trzeba mieć
> zainstalowaną wtyczkę plugin ze strony e-deklaracje.gov.pl
Nie
> Czy aby wysłać programem pity 2009 zeznania do urzędu to trzeba mieć
> zainstalowaną wtyczkę plugin ze strony e-deklaracje.gov.pl
Nie