Po aktualizacji 1.2.2.0 nie zapisuje danych z Biura Rachunk.

Ares

Po aktualizacji 1.2.2.0 nie zapisuje danych z Biura Rachunk.

Post autor: Ares »

Po aktualizacji program utworzył nową bazę i zaimportował dane z poprzedniej. Ale przy próbie wysyłki nowych deklaracji z Biura Rachunkowego w nowej bazie ich nie zapisuje. Po dacie aktualizacji pliku widzę, że nowe dane z Biura Rachunkowego są zapisywane dalej do starej bazy. Co zrobić aby dane zapisywały sie do nowej bazy?

irmina

Re: Po aktualizacji 1.2.2.0 nie zapisuje danych z Biura Rachunk.

Post autor: irmina »

Przed chwilą wysłałam VAT-7 z biuro IPS do nowej e-poczty 1.2.2.0 zapisało poprawnie w e-deklaracjach i wysłałam. Wcześniej zaktualizowałam ze wszystkimi modułami wcześniej także program Biuro IPS ( 02.01.2015) może tutaj tkwi przyczyna ? Sprawdź także w ustawieniach jaką bazę masz podaną w e-poczcie musi być ta z końcówką eppdb

irmina

Coś nie tak działa ta nowa e-poczta , nie mogłam odebrać z poziomu e-poczty potwierdzenia ( po wciśnięciu klawisza sprawdź nic się nie dzieje) ,więc pobrałam UPO 200 z poziomu biuro IPS , w e-poczcie ukazał się status 200 lecz nie ma daty odbioru UPO. Nadal jest błąd przy wydruku UPO wersja A przy nazwiskach brak polskich liter np zamiast Ł jest L' zamiast Ń także L'

Ares

Potwierdzam brak reakcji na wciśnięcie 'sprawdź'. Ale można odebrac UPO poprzez 'wyślij/sprawdź' nie powoduje to ponownego wysłania już wysłanych dekl. ale pobiera status.
Co do polskich znaków to faktycznie w nowej wersji błędnie wyświetla/drukuje. Chyba coś z kodowaniem znaków się dzieje (strona kodowa).
Problem z niezapisywaniem danych z biura rachunkowego rozwiązałem. Okazało się, że trzeba było przeinstalować e-pocztę również w wirtualnej maszynie XP a ja zaktualizowałem tylko na Win7 x64. A ponieważ Biuro działa tylko na XP to odczytywało konfigurację e-poczty zainstalowaną na XP. Po aktualizacji również na XP wszystko zadziałało z wyjątkiem tego o czym pisze koleżanka. Dodam jeszcze, że w przypadku informacji VAT-UE, VAT-UEK danych podatnika i okresu za który jest składana nie drukuje w ogóle (ale tak było od samego początku)

irmina

Ja aktualizowałam tylko raz też mam win 7 ,i biuro pracuje chyba pod 34-bitami , ale wszytko chyba działa OK , oprócz polskich znaków , Brak danych w UPO A do VAT-UE , co zresztą już dawno zgłaszałam

Ares

Biuro jest programem 16bit- owym i pracuje w systemach do 32 bit włącznie, w tym i pod win 7 32 bit. Ja pracuje rownież pod win 7 ale 64bit i tu już programy 16 bit nie działają, dlatego potrzebna jest "proteza" pod postacią maszyny wirtualnej na której zainstalowany jest poczciwy win xp gdzie wszystkie " leciwe" programy działają bez zarzutu i dlatego musiałem zaktualizować e-pocztę rownież na maszynie wirtualnej.

M.K.

Post autor: M.K. »

Poprawiłem działanie przycisku [Sprawdź].
Także w eFormularzach poprawiłem stabilność współpracy z e-Pocztą.

irmina

dziwne zarówno po wciśnięciu przycisku sprawdź jak i przycisku wyślij/sprawdź data wysłania jest zastępowana datą sprawdzenia . Zaznaczam ,że tak się dzieje już od poprzedniej styczniowej aktualizacji e-poczty.

M.K.

Post autor: M.K. »

poprawione

Zablokowany