Kiedy będzie możliwość w BR i e-poczcie wysłania PIT-11
Kiedy będzie możliwość w BR i e-poczcie wysłania PIT-11
Mam pytanie kiedy zostaną zaktualizowane e-formularze IPS , abym mogła wysłać z programu BR przez e-pocztę pit-11(wersja 21) oraz PIT-4R ( wersja 5) za 2014 rok
Re: Kiedy będzie możliwość w BR i e-poczcie wysłania PIT-11
Wielkie dzięki już wysłałam pierwsze 30 deklaracji jak do tej pory wszystko działa OK
Przygotowuję teraz wysyłkę zbiorczą.
M.K. napisał(a) :
> Przygotowuję teraz wysyłkę zbiorczą.
Próbowałem dziś wysłać paczkę PIT-11 (19szt) w paczce ale nic z tego nie wyszło. Owszem paczka się wygenerowała i zapisała się w bazie e-poczty podatkowej jako jedna pozycja ale po wysyłce pojawił się błąd 403 poniżej raport.
Nazwa
PACZKA FORMULARZY. PIERWSZY W 'PACZCE': PIT-11 - xxxxxxxxxxxxxxxx ZA 2014,
Podatnik
816xxxxxxx Bxxxxxxxxxxxxxxxx
Data utworzenia
17-01-2015 14:57:04
Data wysłania
17-01-2015 14:59:02
Data odebrania
NrRef
f83015a059f8ebe76a75790a0f09ef2d
Status
403
Opis
Dokument z niepoprawnym podpisem
Podpis na pewno jest poprawny (kwalifikowany a nie dane autoryzacyjne) bo za chwilę wysłałem te pity pojedynczo i wszystko poszło ok.
Przy okazji trochę o ergonomii wysyłki pojedynczej jak i zbiorczej. Aby dodać dokument do wysyłki pojedynczo czy do paczki trzeba w programie otworzyć każdy formularz wybrać Plik->wyślij do urzędu-> teraz/dodaj do kolejki/usuń z kolejki/wyślij kolejkę co wymaga dużo operacji za pomocą myszy, a że to są najczęściej wykonywane operacje na formularzach proponuję zastosować skróty klawiaturowe do tych operacji albo jeszcze lepiej na formularzach umieścić przyciski do dych operacji na pasku u góry tam gdzie są przyciski drukuj/powiększ/pomniejsz/idż do pola
> Przygotowuję teraz wysyłkę zbiorczą.
Próbowałem dziś wysłać paczkę PIT-11 (19szt) w paczce ale nic z tego nie wyszło. Owszem paczka się wygenerowała i zapisała się w bazie e-poczty podatkowej jako jedna pozycja ale po wysyłce pojawił się błąd 403 poniżej raport.
Nazwa
PACZKA FORMULARZY. PIERWSZY W 'PACZCE': PIT-11 - xxxxxxxxxxxxxxxx ZA 2014,
Podatnik
816xxxxxxx Bxxxxxxxxxxxxxxxx
Data utworzenia
17-01-2015 14:57:04
Data wysłania
17-01-2015 14:59:02
Data odebrania
NrRef
f83015a059f8ebe76a75790a0f09ef2d
Status
403
Opis
Dokument z niepoprawnym podpisem
Podpis na pewno jest poprawny (kwalifikowany a nie dane autoryzacyjne) bo za chwilę wysłałem te pity pojedynczo i wszystko poszło ok.
Przy okazji trochę o ergonomii wysyłki pojedynczej jak i zbiorczej. Aby dodać dokument do wysyłki pojedynczo czy do paczki trzeba w programie otworzyć każdy formularz wybrać Plik->wyślij do urzędu-> teraz/dodaj do kolejki/usuń z kolejki/wyślij kolejkę co wymaga dużo operacji za pomocą myszy, a że to są najczęściej wykonywane operacje na formularzach proponuję zastosować skróty klawiaturowe do tych operacji albo jeszcze lepiej na formularzach umieścić przyciski do dych operacji na pasku u góry tam gdzie są przyciski drukuj/powiększ/pomniejsz/idż do pola
Bramka testowa UBD przyjmowała podpisane dane. Muszę to jeszcze raz sprawdzić.
Skróty jeszcze mogę dodać. Do program łyknie. Większe przeróbki są niemożliwe.
Skróty jeszcze mogę dodać. Do program łyknie. Większe przeróbki są niemożliwe.
M.K. napisał(a) :
> Bramka testowa UBD przyjmowała podpisane dane. Muszę to jeszcze raz
> sprawdzić.
Będę próbował jeszcze wysyłek zbiorczych innych podatników to może coś wyjdzie w trakcie co mogłoby pomóc
>
> Skróty jeszcze mogę dodać. Do program łyknie. Większe przeróbki są
> niemożliwe.
To super będzie to duże ułatwienie na biurku mam już wytarty ślad przez myszkę do wysyłki :)
> Bramka testowa UBD przyjmowała podpisane dane. Muszę to jeszcze raz
> sprawdzić.
Będę próbował jeszcze wysyłek zbiorczych innych podatników to może coś wyjdzie w trakcie co mogłoby pomóc
>
> Skróty jeszcze mogę dodać. Do program łyknie. Większe przeróbki są
> niemożliwe.
To super będzie to duże ułatwienie na biurku mam już wytarty ślad przez myszkę do wysyłki :)
Dokument podpisany "kartą" na bramce testowej uzyskuje status 200, a ten sam dokument na bramce roboczej status 403.
Czekam na podpowiedź z e-deklaracji w sprawie statusu 403.
Czekam na podpowiedź z e-deklaracji w sprawie statusu 403.
Poprawione, teraz podpisuje poprawnie także dla wersji roboczej Uniwersalnej Bramki Dokumentów.
Witam,
mam ten sam problem, na testową bramkę UBD dostaję status 200 a na roboczą UBD otrzymuję status 403. Czy mogłabym otrzymać podpowiedź co trzeba poprawić aby i na roboczą bramkę poszło dobrze?
Z góry dziękuję za pomoc
mam ten sam problem, na testową bramkę UBD dostaję status 200 a na roboczą UBD otrzymuję status 403. Czy mogłabym otrzymać podpowiedź co trzeba poprawić aby i na roboczą bramkę poszło dobrze?
Z góry dziękuję za pomoc