Rozliczenie zAnglii
-
Rozliczenie zAnglii
Jak rozliczyć osobę która pracowała od stycznia do sierpnia w Polsce na umowę o pracę, od września do teraz pracuje w Anglii .
Re: Rozliczenie zAnglii
Napisz trochę więcej:
- czy jest rezydentem podatkowym polskim-/raczej tak/
- czy to była praca w ramach pracy-delegacji z polskiego przedsiębiorstwa
- czy to był prywatny wyjazd
- czy ma pit-11 z dochodów z W.B, czy będzie musiał samodzielnie obliczyć dochody, koszty, diety.
- czy jest rezydentem podatkowym polskim-/raczej tak/
- czy to była praca w ramach pracy-delegacji z polskiego przedsiębiorstwa
- czy to był prywatny wyjazd
- czy ma pit-11 z dochodów z W.B, czy będzie musiał samodzielnie obliczyć dochody, koszty, diety.
-
Rezydentem polskim chyba jest bo pracowała w Polsce od stycznia do końca sierpnia 2013r. chociaż na dzień 31,12,2013 przebywała w Anglii.Tam pracuje od września 2013, pracę znalazła za pośrednictwem tamtejszej agencji pracy coś w stylu naszego urzędu pracy, wyjechała indywidualnie i tam znalazła sobie pracę za pośrednictwem agencji. Pit otrzymała, chyba P46 z dochodów od początku do kwietnia (mówi, że tam rok podatkowy jest od kwietnia do kwietnia i tak też jest na tym picie jeszcze go co prawda nie widziałem, nie wiem czy będzie możliwość przeliczenia z niego dochodów za okres który będzie potrzebny do rozliczenia polskiego.
-
Dochody ma wyszczególnione na tzw. payslipie z dn.3,01,2014 jak twierdzi są one narastająco czyli wszyskie od początku zatrudnienia do końca tamtego roku w linijce taxable pay. Z tego wynika, że mogę te właśnie dochody przeliczyć na polskie i uwzględnić w pit zg