A kurdę oszukam Państwo, które mnie też oszukuje :(
Pewnie i tak mnie dorwą
Dochody z zagranicy - Norwegia ???
Re: Dochody z zagranicy - Norwegia ???
Dzień dobry Renatko.
Gdybyś tylko w Polsce miała te dochody to i tak wpadasz w 32% - podatek byłby i tak wyższy.
Spróbuj odzyskać podatek zapłacony w Norwegii - bo można /jest trochę zachodu - ale może warto/.
Pozdrowienia - ☺☼☺.
Gdybyś tylko w Polsce miała te dochody to i tak wpadasz w 32% - podatek byłby i tak wyższy.
Spróbuj odzyskać podatek zapłacony w Norwegii - bo można /jest trochę zachodu - ale może warto/.
Pozdrowienia - ☺☼☺.
Dziękuję za podpowiedź. Ok trafna uwaga z tym 32 % podatkiem :(.
Ale tak z drugiej strony podatek w Norwegi też zapłacony, żadne Państwo nie zostało oszukane. I dlaczego skarbówki tłumaczą ludziom, że dochód z zagranicy na ZG to tylko informacyjne sie podaje, a później prawie 2.000 do zapłacenia ???
Wiem tak sie liczy i nie ma dyskusji
Również pozdrawiam :) (skąd ta dedukcja odnośnie imienia ? :))
Ale tak z drugiej strony podatek w Norwegi też zapłacony, żadne Państwo nie zostało oszukane. I dlaczego skarbówki tłumaczą ludziom, że dochód z zagranicy na ZG to tylko informacyjne sie podaje, a później prawie 2.000 do zapłacenia ???
Wiem tak sie liczy i nie ma dyskusji
Również pozdrawiam :) (skąd ta dedukcja odnośnie imienia ? :))
Tak to jest związane z przekroczeniem progu przy łącznym dochodzie i wia.gle ma rację. Przeliczałem sobie wcześniej na różne sposoby i wychodziło mi, że przy dochodzie z Norwegii w granicach 36 000 wychodziłabyś na zero. A tak przy okazji z samych dochodów w kraju miałabyś zwrotu niecałe 200 zł. Ale lepiej płacić duże podatki bo to oznacza duże zarobki. Przypomina mi się taka autentyczna sytuacja z pracy gdzie jeden z kolegów bardzo narzekał, że nie opłaca się ciągnąć godzin nadliczbowych bo wychodzi mu duży podatek. Na to ja z kolegami stwierdziliśmy, że my chcemy płacić duże podatki. Dopiero po naszych tłumaczeniach zrozumiał, że faktycznie lepiej mieć duży podatek bo to oznacza, że i dochód musiał być proporcjonalnie wysoki. No cóż ale faktem jest, że chyba nie ma takiej osoby co chciałaby dobrowolnie płacić podatki bo to oznacza zmniejszenie naszych zarobków. Wyjścia jednak nie mamy.
Tak również przeliczyłam mniejszy dochód z Norwegii, faktycznie wychodzi na zero
Ok duże podatki=duże zarobki i odwrotnie też prawdziwe duże zarobki - duże podatki :)
Ok duże podatki=duże zarobki i odwrotnie też prawdziwe duże zarobki - duże podatki :)