1 zł NIEDOPŁATA

Yankee

1 zł NIEDOPŁATA

Post autor: Yankee »

Witajcie,
mam 1zł.do zapłaty - muszę zrobic przelew?

Wirus
Kontakt:

Re: 1 zł NIEDOPŁATA

Post autor: Wirus »

zgodnie z prawem tak

snykwa

Post autor: snykwa »

Odpowiem Ci tak. Jeśli dla Ciebie to tylko wykonanie przelewu a chcesz mieć "święty spokój" to przelej. Dzwoniłem do US w tej sprawie i miła pani odpowiedziała mi, że nic się nie dzieje jeśli nie zapłacę. Jest na moim koncie w US niedobór 1 zł. Jeśli w przyszłym roku będę miał np. 100 zł zwrotu to wtedu US odliczy tą złotówkę i zwróci 99 zł. Ale może być tak, że co roku będzie a to 1 zł a to 2 zł niedopłaty i kwota będzie rosła na minus. Więc reasumując można nie wpłacać ale lepiej sobie to gdzieś zapisać aby co roku przy rozliczaniu to sprawdzać i wiedzieć co ja tam mam na koncie w US. Ja dla spokoju aby nie zawracać sobie głowy na przyszłość-przelałem.
http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title, ... omosc.html

Yankee

Post autor: Yankee »

...i wszystko jasne:)Przeleję.Dzięki:)

Wirus
Kontakt:

w dobie bankowości internetowej i darmowych przelewów nie widzę w tym żadnego problemu ;)

Monika_2000

Post autor: Monika_2000 »

a ja proponowałabym w przypadkach kwot do zapłaty 1-4 zł. dzwonić do US. Nagminne są przypadki, iż na koncie US - JUŻ figuruje jakaś nadpłata z poprzednich lat :)

snykwa

Monika_2000 masz rację. Zakładam tylko, że do tej pory był rozliczany na "czysto". Dlatego warto przejrzeć swoje dotychczasowe rozliczenia bo US kwot niższych niż koszt przesyłu pocztą nie oddaje. Zastanawiam się czy US oddaje takie małe kwoty jeśli ktoś ma podany nr konta. Ja do tej pory nie miałem takiego przypadku- jak już to osoby te nie miały podanego rachunku. Czy miał ktoś już taki przypadek, że miał do zwrotu parę zł i zwrócili?

danula

Post autor: danula »

Oddawałam dzisiaj PIT brata i miał do zapłaty 2zł i się okazało ,że nie musimy płacić ale jakby kiedykolwiek chciałby mieć zaświadczenie z US to będzie widnieć zaległość.
Dlatego,że byłam w urzędzie osobiście dzisiaj i kasa była jeszcze otwarta zapłaciłam 2zł + 2,50zł opłaty!!!= 4,50zł ....taniej byłoby przez internet ale chciałam mieć to z głowy :-]

snykwa

No rozumiem, że Poczta czy tym podobne instytucje pobierają opłaty ale, że w kasie US to już jest skandal. Jak podatnik ma 2 zeta zwrotu to nie oddadzą bo koszt przesyłu większy. A co jeśli podatnik ma oddać? On nie ponosi kosztów ( poza przelewem-ale nie każdy ma taką możliwość)? Nie dość, że trzeba ponieść koszty dojazdu to jeszcze skasują przy kasie (bo rozumiem, że płaciłaś w kasie w US).

Wirus
Kontakt:

synkwa jak masz kilka złotych nadpłaty to nie przyślą pocztą ani przelewem, ale w kasie US Ci wypłaca bez problemu ;)

Zablokowany