Problem z wydrukiem i eksportem do PDF

adamci

Problem z wydrukiem i eksportem do PDF

Post autor: adamci »

PITy2013 1.5.2.0
MS Windows 7 Professional SP1

Wciskam Ctrl+P, na ułamek sekundy pojawia się klepsydra, ale zaraz kursor myszki zmienia sie na zwykłą strzałkę. Okno jest jednak "martwe", tj. jedyną reakcją na kliknięcie gdziekolwiek w oknie programu jest pojawianie się tekstu "(brak odpowiedzi)" na belce tytułowej okna. Po ok. pół minuty napis ten znika a program zaczyna reagować normalnie, tj. można edytować deklarację, ale nie pojawia się oczekiwane okienko do wydruku.

Próbowałem też zrobić eksport do PDF. Sytuacja analogiczna: program się zawiesza na pół minuty, po czym się sam odwiesza, ale nie pojawia się żadne okienko, gdzie mógłbym zatwierdzić eksport.

W innych aplikacjach okienko wydruku otwiera się normalnie.

Pozdrawiam,
Adam.

M.K.

Re: Problem z wydrukiem i eksportem do PDF

Post autor: M.K. »

Proszę sprawdzić numer kompilacji (w oknie o programie poniżej numeru wersji programu). Najnowsza to 1.5.4.1. Jeśli to wersja starsza to proponuję aktualizację.

xkemox

Post autor: xkemox »

Mam podobny problem . Po aktualizacji bez zmian...

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Czy program jest zainstalowany na dysku lokalnym?

Proszę uruchomić program z podwyższonymi uprawnieniami.
Czyli prawy przycisk myszki na skrócie i z listy "Uruchom jako administrator".

Ares

Post autor: Ares »

Czasami mam również taki sam problem z wydrukiem, nie udało mi się ustalić okoliczności wystąpienia tego błędu-występuje raz na kilka,kilkanaście dni. Wtedy otwieram menadżera zadań i usuwam proces SPLWOW64.EXE opisany jako Print driver host for 32bit applications. Po jego usunięciu wszystko wraca do normy tzn. wydruki działają i co ciekawe ów proces pojawia się znowu w menadźerze zadań a wszystko działa bez zarzutu (Win 7 Pro SP1 x64).

Zablokowany