Chcialem prosić o rade co zrobić w sytuacji kiedy rozliczyłem się i wysłałem, ale zostal wpisany zły nr. konta.Tata po śmierci mamy zmienil konto i numer a ja nie wiedzialem nic o tym.Wysłalem rozliczenie przez internet.Co teraz zrobić?
Czy wyslać też korekte i napisać co jest przyczyną.Poźniej jechać do US i tam wypełnić nowy druk z nr. konta?
Czy nic nie wysyłac tylko jechać do US i tam zgłosic to
Dziekuje za rady
Źle wpisany nr. konta
Re: Źle wpisany nr. konta
Do gadzet.
Piszesz ...rozliczyłem się i wysłałem... rozliczyłeś Twoje pity?.
Piszesz o koncie Taty - jak to rozumieć ?.
Piszesz ...rozliczyłem się i wysłałem... rozliczyłeś Twoje pity?.
Piszesz o koncie Taty - jak to rozumieć ?.
wla.gle napisał(a) :
> Do gadzet.
> Piszesz ...rozliczyłem się i wysłałem... rozliczyłeś Twoje pity?.
> Piszesz o koncie Taty - jak to rozumieć ?.
No bo to Tate rozliczam.To że napisalem że się rozliczyłem, to tyczylo się że ja rozliczalem zeznania taty.Pytam się co mam zrobić w takiej sytuacji.Nastepnym razem będe uważnie pisał bo wyraz SIĘ widze bardzo dużo zmienia :-)
pozdrawiam
> Do gadzet.
> Piszesz ...rozliczyłem się i wysłałem... rozliczyłeś Twoje pity?.
> Piszesz o koncie Taty - jak to rozumieć ?.
No bo to Tate rozliczam.To że napisalem że się rozliczyłem, to tyczylo się że ja rozliczalem zeznania taty.Pytam się co mam zrobić w takiej sytuacji.Nastepnym razem będe uważnie pisał bo wyraz SIĘ widze bardzo dużo zmienia :-)
pozdrawiam
Możesz nic nie robić, jednak jeśli było zgłoszone konto do US do zwrotów nadpłaty podatku, a nie było rezygnacji na ZAP-3, to US wyśle pieniądze na stary numer. Weryfikacja konta będzie powodować, że na zwrot będzie trzeba czekać b. długo i nastąpi to pocztą.
Myślę, że jak masz blisko do US to podrzuć ZAP-3 z nowym kontem i ew. tam wyjaśnij sprawę /musi to zrobić Tato lub musisz mieć upoważnienie.
Jeśli nie to wyślij pocztą - poleconym.
Tak myślę, może ktoś jeszcze coś doradzi.
Myślę, że jak masz blisko do US to podrzuć ZAP-3 z nowym kontem i ew. tam wyjaśnij sprawę /musi to zrobić Tato lub musisz mieć upoważnienie.
Jeśli nie to wyślij pocztą - poleconym.
Tak myślę, może ktoś jeszcze coś doradzi.
Jeśli pójdzie tato do US i trafi na ludzką osobę to może mu zmieni ten nr szybko. Zwykle to jest tak jak już pisałem, że ZAP-3 się składa-i on sobie gdzieś leży na kupce aż osoba która to wklepuje do komp. do niego dotrze i go wklepie. Wcale to nie musi być w tym miesiącu. Tak samo jak z pitami składanymi osobiście. Można zgłosić, że odbierze się te pieniądze w kasie osobiście. W innym przypadku należy poczekać aż przyjdą pocztą a ZAP-3 złożyć aby nr konta był aktualny na przyszłość.
Bardzo dziekuje za wyjaśnienie i pomoc
Zrobie tak jak podpowiedzieliscie. Pojade z Tata i na miejscu wyjaśnimy
Pozdrawiam
Zrobie tak jak podpowiedzieliscie. Pojade z Tata i na miejscu wyjaśnimy
Pozdrawiam