Zły Urząd Skarbowy

nivrim

Zły Urząd Skarbowy

Post autor: nivrim »

Witam

Wysłałem dziś PIT mojej dziewczyny - pierwszy raz zrobiła go sama. Niby w polu 9 przy wyborze urzędu wpisała ten właściwy dla siebie i tak też zostało to wysłane. Dopiero czytając potwierdzenie zobaczyłem, że PIT poszedł do US w Bolesławcu - pierwszego na liście (teraz już wiem, że powinna go wybrać z listy, a nie wpisywać ręcznie). Czy musimy teraz wysyłać korektę, czy jednak z uwagi na wpisanie właściwego US w polu 9 zeznanie trafi tam, gdzie powinno?

Pozdrawiam

wla.gle

Re: Zły Urząd Skarbowy

Post autor: wla.gle »

Proszę się nie martwić.
Urząd prześle PIT do właściwego US wg miejsca zamieszkania. Dostanie dziewczyna również info, że PIT został przesłany do właściwego US.
Wydłuży to nieznacznie zwrot ew. nadpłaty podatku.

nivrim

Post autor: nivrim »

Ok, bardzo dziękuję ;)

Kezsel

Post autor: Kezsel »

Wysłałem PIT 38 córki. W polu 9 przy wyborze urzędu wpisany jest właściwy i tak też zostało to wysłane. Dopiero czytając potwierdzenie zobaczyłem, że PIT poszedł do US we Wrocławiu. Czy muszę teraz wysyłać korektę, czy jednak z uwagi na wpisanie właściwego US w polu 9 zeznanie trafi tam, gdzie powinno?

Pozdrawiam

snykwa

Post autor: snykwa »

wla.gle wyżej to już wyjaśnił. Jeśli masz jakikolwiek wątpliwości zawsze możesz zadzwonić do własciwego US i zapytać.

Zablokowany