ULGA NA 4 DZIECI
ULGA NA 4 DZIECI
Czy program dobrze nalicza ulgę na trzecie i czwarte dziecko , bo wpisując je w PIT 0 nie ma różnicy, czy było wpisane 3, czy 4 dzieci. Kwota jest taka sama. Nawet jest niższa niż jest to deklarowane przez Państwo. Według tabeli powinno być powyżej 6 tyś. a program oblicza mi niecałe 4 tyś. Nie jestem specjalistą w sprawach podatkowych więc proszę o wyrozumiałość.
Re: ULGA NA 4 DZIECI
a jesteś pewny że starcza Ci podatku do takiej ulgi? Nie można dostać więcej niż się zapłaciło a więc maksymalny zwrot podatku to suma wszystkich zaliczek zapłaconych przez płatnika. Prawdopodobnie program koryguje Ci kwotę ulgi do wysokości zerowania podatku
Rozumiem, czyli " Zaliczka pobrana przez podatnika " to tylko tyle co mogę dostać " nie więcej. Czy to dobrze rozumiem ?
tak. Jak będziesz miał kilka źródeł dochodów to wtedy suma zaliczek pobranych przez "płatnika" będzie maksymalna kwotą jaką można odzyskać.
Ulga prorodzinna jest odliczeniem od podatku więc stosując tą ulgę zmniejszamy sobie podatek a podatek nie może wyjść na minusie więc można odliczać tylko do momentu aż podatek wyniesie 0zł
Ulga prorodzinna jest odliczeniem od podatku więc stosując tą ulgę zmniejszamy sobie podatek a podatek nie może wyjść na minusie więc można odliczać tylko do momentu aż podatek wyniesie 0zł