Mam pytanko odnośnie wysyłania deklaracji PIT-36 oraz PIT-36L.
Kiedy będzie możliwość w/w deklaracji poprzez podpis elektroniczny ?
Wysyłka PIT-36 + PIT 36L
Re: Wysyłka PIT-36 + PIT 36L
Już jest taka możliwość, wprawdzie program ostrzega przy wysyłce, że jest to wersja testowa wysyłki ale da sie wysłać. Sam już wysyłałem PIT-36 i poszło ok.
Pytanie do autora programu: czy aby ten mój wysłany PIT-36 nie poszedł na bramkę testową MF? Choć wszystko wskazuje że nie, gdyż upo ściągnięte oficjalnym formularzem .pdf daje status 200 i da sie wydrukować potwierdzenie, ale pytam dla pewności
Oczywiście że do odpowiedniej "bramki" mimo że testowy.
Z tego napisał autor programu rozumiem, że można wysyłać już zeznania typu PIT-36 oraz PIT 36L.
Proszę tylko o potwierdzenie bo na stronie głównej nadal pokazuje się informacja że to wersja testowa.
Dziękuję za odpowiedź potwierdzająca.
Pozdarwiam
Proszę tylko o potwierdzenie bo na stronie głównej nadal pokazuje się informacja że to wersja testowa.
Dziękuję za odpowiedź potwierdzająca.
Pozdarwiam
Dzisiaj wszystkie PITy będą uznane za sprawdzone i usunę ostrzeżenie że to wersja testowa.
Już teraz informuję że testy nie wykazały błędów i można wysyłać bez obaw.
A Aresowi chodziło o to, czy XML z wersji nieprzetestowanej idzie bezpośrednio na bramkę e-deklaracji czyli tam gdzie docelowo ma iść, czy na bramkę "testową" e-deklaracji tj. taką, która służy producentom oprogramowania do testowania wysyłki z ich programów zanim opublikują program.
Już teraz informuję że testy nie wykazały błędów i można wysyłać bez obaw.
A Aresowi chodziło o to, czy XML z wersji nieprzetestowanej idzie bezpośrednio na bramkę e-deklaracji czyli tam gdzie docelowo ma iść, czy na bramkę "testową" e-deklaracji tj. taką, która służy producentom oprogramowania do testowania wysyłki z ich programów zanim opublikują program.