pit 28 ryczałt rozliczenie
pit 28 ryczałt rozliczenie
Z tego co wiem to za grudzień płacę do końca stycznia kwotę jaka wyjdzie mi w rozliczeniu. Tak chcę zrobić tylko nie wiem co mam wpisać w polu 124 czy tyle ile powinienem wpłacić? Co miesiąc wpłacam po 38 zł. Czy w polu 124 mam też wpisać 38 zł chociaż w picie wychodzi mi że muszę zapłacić 41 zł?
Re: pit 28 ryczałt rozliczenie
kuba435 napisał(a) :
> tyle ile powinienem wpłacić? Co miesiąc wpłacam po 38 zł. Czy w polu 124
> mam też wpisać 38 zł chociaż w picie wychodzi mi że muszę zapłacić 41 zł?
zadawalem takie pytanie rok temu:)
http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=11024
doradzono mi wpisac kwote ryczaltu jaki wychodzi (w Twoim przypadku"38zl") wplacic oczywiscie kwote wyliczona dla calego roku rozliczenia (41), tak tez zrobilem - US do dzisiaj nie mial uwag :)
Z.
> tyle ile powinienem wpłacić? Co miesiąc wpłacam po 38 zł. Czy w polu 124
> mam też wpisać 38 zł chociaż w picie wychodzi mi że muszę zapłacić 41 zł?
zadawalem takie pytanie rok temu:)
http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=11024
doradzono mi wpisac kwote ryczaltu jaki wychodzi (w Twoim przypadku"38zl") wplacic oczywiscie kwote wyliczona dla calego roku rozliczenia (41), tak tez zrobilem - US do dzisiaj nie mial uwag :)
Z.
Ok dziękuję za pomoc
zdzislaw napisał(a) :
> - US do dzisiaj nie mial uwag :)
Za 4 lata się będziesz cieszył ;)
> - US do dzisiaj nie mial uwag :)
Za 4 lata się będziesz cieszył ;)
Czy coś sugerujesz? :P
absolutnie nic ;)
Tyle tylko, że ze skarbówką nigdy nic nie wiadomo i dopiero po 5 latach można odetchnąć ;)
Tyle tylko, że ze skarbówką nigdy nic nie wiadomo i dopiero po 5 latach można odetchnąć ;)
Mam dwa razy zapłaconą składkę zdrowotną za styczeń 2013 r. (6 lutego i 8 lutego). Mogę to potraktować jako zapłatę za grudzień i odliczyć od ryczałtu 13 zapłat? W tym roku nie zapłacę za luty (styczeń już poszedł) więc w przyszłym będzie tylko 11 wpłat.
IMHO - możesz odliczyć składki zaplacone w roku 2013, bez względu na okres, którego dotyczą.