brak numeru wysyłki przy zapamiętanej deklaracji
brak numeru wysyłki przy zapamiętanej deklaracji
Wypełniłem i wysłałem deklarację (podpis elektroniczny).
Po kilku godzinach otworzyłem program i niestety program z jakichś powodów (być może z powodu jakiegoś mojego błędu) nie zachował numeru wysłanej deklaracji --> nie ma możliwości sprawdzenia statusu. Ponowna wysyłka (bo już zgłupiałem i pomyślałem że może jednak wydawało mi się że wysłałem) daje komunikat o tym, że dokument o takim identyfikatorze znajduje się już w systemie. Pytanie brzmi - czy program zachowuje gdzieś numery nadanych przesyłek - w sensie w jakimś innym miejscu niż w opcji "Wyślij > > "?
Po kilku godzinach otworzyłem program i niestety program z jakichś powodów (być może z powodu jakiegoś mojego błędu) nie zachował numeru wysłanej deklaracji --> nie ma możliwości sprawdzenia statusu. Ponowna wysyłka (bo już zgłupiałem i pomyślałem że może jednak wydawało mi się że wysłałem) daje komunikat o tym, że dokument o takim identyfikatorze znajduje się już w systemie. Pytanie brzmi - czy program zachowuje gdzieś numery nadanych przesyłek - w sensie w jakimś innym miejscu niż w opcji "Wyślij > > "?
-
Re: brak numeru wysyłki przy zapamiętanej deklaracji
Nie. Program zapisuje informacje o wysłanym zeznaniu w pliku z danymi po ich wysłaniu.
Jeśli ID zostało nadane przez M.F., to możliwe, że była jakaś blokada zapisu pliku?
Jeśli ID zostało nadane przez M.F., to możliwe, że była jakaś blokada zapisu pliku?
albo deklaracja nie poszła
dziś tak miałam:
wysłałam PIT 37 - po chwili już UPO było gotowe.
I zaraz wysyłałam PIT 38 tego samego podatnika i męczę się już godzinę z wysyłką.
Najpierw pokazał się komunikat 301 (wstępne przetwarzanie) - status do sprawdzenia za jakiś czas, numer nadany
Jako, że wyskakiwał problem z połączeniem z serwerem i "usuń blokadę" - wyłączyłam program.
Chciałam sprawdzić status bezpośrednio ze strony minfin (e-deklaracje).
Wchodzę w deklarację (która niby wstępnie przetwarzana) i kuku. W ogóle brak wysyłki, brak numeru - nic
Zatem nie poszła
Do e-deklaracji dodzwonić się nie można (wszyscy konsultanci zajęci), automat wyrzuca oczekiwanie "prosze zadzwonić później".
Na stronie e-deklaracji zero informacji o kłopotach
Mój US nic nie wie.
Więc wiszę z tym PIT 38......
dziś tak miałam:
wysłałam PIT 37 - po chwili już UPO było gotowe.
I zaraz wysyłałam PIT 38 tego samego podatnika i męczę się już godzinę z wysyłką.
Najpierw pokazał się komunikat 301 (wstępne przetwarzanie) - status do sprawdzenia za jakiś czas, numer nadany
Jako, że wyskakiwał problem z połączeniem z serwerem i "usuń blokadę" - wyłączyłam program.
Chciałam sprawdzić status bezpośrednio ze strony minfin (e-deklaracje).
Wchodzę w deklarację (która niby wstępnie przetwarzana) i kuku. W ogóle brak wysyłki, brak numeru - nic
Zatem nie poszła
Do e-deklaracji dodzwonić się nie można (wszyscy konsultanci zajęci), automat wyrzuca oczekiwanie "prosze zadzwonić później".
Na stronie e-deklaracji zero informacji o kłopotach
Mój US nic nie wie.
Więc wiszę z tym PIT 38......
Jak się zaczynały problemy dzisiaj z bramką, to jakoś poszedł PIT36, ale już nie wrócił identyfikator danych. Myślałem, że nie poszedł wcale, więc chciałem go wysłać jeszcze raz.
I nie mogę, bo dostaję błąd 411:
Status: 411
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym
Jak odzyskać skrót dokumentu, który nie zapisał się w PITach 2012?
Jutro będę dzwonił do skarbówki, czy widzą pit w systemie.. Tylko co z tego, jak nie mam potwierdzenia. Np do banku, leasingu itd.
I nie mogę, bo dostaję błąd 411:
Status: 411
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym
Jak odzyskać skrót dokumentu, który nie zapisał się w PITach 2012?
Jutro będę dzwonił do skarbówki, czy widzą pit w systemie.. Tylko co z tego, jak nie mam potwierdzenia. Np do banku, leasingu itd.
Zawsze można wysłać korektę bez zmian w danych, na którą będzie wygenerowany nowy identyfikator.
Można też napisać do MF (pomoc na edeklaracje) - maila. Wczoraj około 16 mail wysłany, o 18stej odpisali z numerem. Podałem NIP podatnika i tyle :)
mareko napisał(a) :
> Jak się zaczynały problemy dzisiaj z bramką, to jakoś poszedł PIT36, ale
> już nie wrócił identyfikator danych. Myślałem, że nie poszedł wcale, więc
> chciałem go wysłać jeszcze raz.
> I nie mogę, bo dostaję błąd 411:
>
> Status: 411
> Opis statusu: Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument
> z takim identyfikatorem podatkowym
>
> Jak odzyskać skrót dokumentu, który nie zapisał się w PITach 2012?
> Jutro będę dzwonił do skarbówki, czy widzą pit w systemie.. Tylko co z
> tego, jak nie mam potwierdzenia. Np do banku, leasingu itd.
-----------
miałąm dokłądnie to samo
Zadzwoniłam do mojego USu i potwierdzili mi telefonicznie, że zeznanie wpłynęło, wszystkie dane sprawdziliśmy - zgadza się
Na UPO nie mam szans, więc dopięłam do zeznania karteczkę z opisem sytuacji
Pan z USu powiedział, że rozmowy nagrywane i on się nie wyprze rozmowy i potwierdzenia
:))
Ty potrzebujesz potwierdzenie mocno (bank, leasing), więc może poprosić skarbówkę o przeliterowanie numeru i UPO wyciagnąć z systemu?
Albo pojechać z kopią, żeby podstęplowali przyjęcie.
Mnie tak nie zależy.
> Jak się zaczynały problemy dzisiaj z bramką, to jakoś poszedł PIT36, ale
> już nie wrócił identyfikator danych. Myślałem, że nie poszedł wcale, więc
> chciałem go wysłać jeszcze raz.
> I nie mogę, bo dostaję błąd 411:
>
> Status: 411
> Opis statusu: Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument
> z takim identyfikatorem podatkowym
>
> Jak odzyskać skrót dokumentu, który nie zapisał się w PITach 2012?
> Jutro będę dzwonił do skarbówki, czy widzą pit w systemie.. Tylko co z
> tego, jak nie mam potwierdzenia. Np do banku, leasingu itd.
-----------
miałąm dokłądnie to samo
Zadzwoniłam do mojego USu i potwierdzili mi telefonicznie, że zeznanie wpłynęło, wszystkie dane sprawdziliśmy - zgadza się
Na UPO nie mam szans, więc dopięłam do zeznania karteczkę z opisem sytuacji
Pan z USu powiedział, że rozmowy nagrywane i on się nie wyprze rozmowy i potwierdzenia
:))
Ty potrzebujesz potwierdzenie mocno (bank, leasing), więc może poprosić skarbówkę o przeliterowanie numeru i UPO wyciagnąć z systemu?
Albo pojechać z kopią, żeby podstęplowali przyjęcie.
Mnie tak nie zależy.
mareko napisał(a) :
> Można też napisać do MF (pomoc na edeklaracje) - maila. Wczoraj około 16
> mail wysłany, o 18stej odpisali z numerem. Podałem NIP podatnika i tyle :)
oooooooo, to tez pomysł
:)
> Można też napisać do MF (pomoc na edeklaracje) - maila. Wczoraj około 16
> mail wysłany, o 18stej odpisali z numerem. Podałem NIP podatnika i tyle :)
oooooooo, to tez pomysł
faktycznie , po 2 godzinach dostałam odpowiedź z numerem
UPO wydrukowane
Dzięki
UPO wydrukowane
Dzięki