Witam Serdecznie!
Mam problem z wypełnieniem PIT 37, otrzymałem PIT 11 z UP z takimi danymi:
Przychód 382,70
Dochód 382,70
Zaliczka 0,00
Składki na ubezp zdrowotne: 22,61
reszta puste rubryki.
Dowiedziałem się że ta kwotę wpisuje się rubrykę : inne źródła.
I tyle...
To jest jedyny pit z którego muszę się rozliczyć.
Bardzo Proszę o pomoc w wypełnieniu.
Pozdrawiam.
Pit 11 z Urzędu Pracy Problem...
Re: Pit 11 z Urzędu Pracy Problem...
w czym masz problem konkretnie
Przepisujesz te pozycje z PIT-11 do analogicznych pozycji w PIT-37 i tyle. Resztę zrobi za Ciebie program.
Jak dobrze napisałeś kwotę przychodu wpisujesz w wiersz "inne źródła".
Od razu Cię uspokoję, że przy takim niskim dochodzie program nie pozwoli Ci na wpisanie składki na ubezpieczenie zdrowotne gdyż te składki są odliczeniem od podatku a u Ciebie podatek wyjdzie 0zł więc nie ma od czego odliczać. Program będzie korygował kwotę składki zdrowotnej do 0zł.
Nie wyjdzie Ci żadna nadpłata ani niedopłata. Wyjdziesz na 0zł
Jeżeli to Twoje pierwsze zeznanie w życiu to przy wysyłce przez internet podaj kwotę autoryzacyjną 0zł. Chyba, że będziesz zeznanie drukował i zanosił lub wysyłał do urzędu pocztą
Poradzisz sobie. Twoja sytuacja jest najprostsza z możliwych ;)
Przepisujesz te pozycje z PIT-11 do analogicznych pozycji w PIT-37 i tyle. Resztę zrobi za Ciebie program.
Jak dobrze napisałeś kwotę przychodu wpisujesz w wiersz "inne źródła".
Od razu Cię uspokoję, że przy takim niskim dochodzie program nie pozwoli Ci na wpisanie składki na ubezpieczenie zdrowotne gdyż te składki są odliczeniem od podatku a u Ciebie podatek wyjdzie 0zł więc nie ma od czego odliczać. Program będzie korygował kwotę składki zdrowotnej do 0zł.
Nie wyjdzie Ci żadna nadpłata ani niedopłata. Wyjdziesz na 0zł
Jeżeli to Twoje pierwsze zeznanie w życiu to przy wysyłce przez internet podaj kwotę autoryzacyjną 0zł. Chyba, że będziesz zeznanie drukował i zanosił lub wysyłał do urzędu pocztą
Poradzisz sobie. Twoja sytuacja jest najprostsza z możliwych ;)