Błąd 414 POMOCY!!!
Błąd 414 POMOCY!!!
Witam. Próbuję wysłać PIT37 + O (indywidualnie), poprzez e-deklaracje, niestety za każdym razem wyświetla błąd 414. Sprawdzałam 100:) razy i nic nie znajduję, żadnego błędu w danych:( Jedyne co znalazłam to różnica w PIt wydany przez ZUS z zeszłego roku -jest 11A, w tym roku 40A, chociaż u mnie nic się nie zmieniło. Cały czas pobieram rentę i nie zarobkuję dodatkowo. Czy to może być powodem odrzucania prze system mojego zeznania? POMOCY, za wszelkie rady bardzo dziękuję.
Re: Błąd 414 POMOCY!!!
ja bym spróbował jeszcze zamienić pesel na nip (lub odwrotnie)
jeżeli nie pójdzie to być może w zeszłym roku składałeś pita papierowo i urzędniczką się rąbnęła w jakiejś cyfrze przychodu stąd może ją odrzucać (szansa 1 na milion ale zawsze ;) )
Zakładam, że posprawdzałeś czy nie masz dodatkowej spacji w polach itp. Masz może polskie znaki w nazwisku lub imieniu?
jeżeli nie pójdzie to być może w zeszłym roku składałeś pita papierowo i urzędniczką się rąbnęła w jakiejś cyfrze przychodu stąd może ją odrzucać (szansa 1 na milion ale zawsze ;) )
Zakładam, że posprawdzałeś czy nie masz dodatkowej spacji w polach itp. Masz może polskie znaki w nazwisku lub imieniu?
Błąd 414 POMOCY!!!
W zeszłym roku nie składałam wogóle, nie miałam odliczeń, poszło przez ZUS.
jeżeli w zeszłym roku miałaś pit-11A z zusu to musiałaś to rozliczyć. Tylko pitów 40 i 40A nie trzeba rozliczać jeżeli się nie miało innych dochodów bo same w sobie są rozliczeniem.
Jaką kwote wpisujesz jako kwotę autoryzacyjną?
Jeżeli nie składałaś zeznania to powinno przejść przy kwocie 0zł ale być może przejdzie przy kwocie przychodu z zeszłorocznego pita-11
Jaką kwote wpisujesz jako kwotę autoryzacyjną?
Jeżeli nie składałaś zeznania to powinno przejść przy kwocie 0zł ale być może przejdzie przy kwocie przychodu z zeszłorocznego pita-11
Błąd 414 POMOCY!!!
Próbowałam wpisać kwotę autoryzacyjną z PITa poz.33 i nic, zmieniłam Pesel na NIP i nic:(
Błąd 414 POMOCY!!!
Witam. Wpisałam zeszłoroczny dochód jako 0 i przeszło:) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
majka - jeszcze sie tak nie ciesz.
Nie wiem czy zrozumiałaś poprzednie posty - ale za poprzedni rok (za 2011) nie złożyłaś - MIMO OBOWIĄZKU - PITa.
Niezłocznie złóż go wraz z tzw. czynnym żalem aby uniknąć mandatu za niezłożenie PITa (w praktyce od 200 do 500 zł).
Rok temu jak napisałaś (i potwierdziłaś wpisując jako dane autoryzujące zero) miałas PIT-11 i ZUS Ciebie nie rozliczył. Winnaś sama sie rozliczyć - czego nie uczyniłaś. Nie złozyłaś PITa stąd przeszło wpisując zero.
Nie wiem czy zrozumiałaś poprzednie posty - ale za poprzedni rok (za 2011) nie złożyłaś - MIMO OBOWIĄZKU - PITa.
Niezłocznie złóż go wraz z tzw. czynnym żalem aby uniknąć mandatu za niezłożenie PITa (w praktyce od 200 do 500 zł).
Rok temu jak napisałaś (i potwierdziłaś wpisując jako dane autoryzujące zero) miałas PIT-11 i ZUS Ciebie nie rozliczył. Winnaś sama sie rozliczyć - czego nie uczyniłaś. Nie złozyłaś PITa stąd przeszło wpisując zero.