ulga rehabilitacyjna- za samochód
ulga rehabilitacyjna- za samochód
Do tej pory wystarczyło samo orzeczenie o niepełnosprawności by skorzystac z ulgi na dojazd na zabiegi. Obecnie jak dzwoniłam do US musi być specjalne ZAŚWIADCZENIE. Jak to u Was wygląda? Chce skorzystać z tej ulgi i pani doktor napisze mi,że w 2012 zlecone były zabiegi rehabilitacyjne-oddechowe i w czerwcu, wrześnie sie one odbyły podczas pobytu w szpitalu (oddalonego o 200km), mam też do tego wypisy ze szpitala.
Bedzie to dobrze?
Bedzie to dobrze?
Re: ulga rehabilitacyjna- za samochód
Ta ulga zawsze wymagała udokumentowanych zabiegów. To nie jest ulga "za posiadanie samochodu" tylko "za dojazdy nim na zabiegi.." więc trzeba mieć jakieś potwierdzenie,że się te zabiegi "zaliczyło" :)
A że jest spooora grupa ludzi, która od tak sobie te 2280zł odlicza traktując to jako hmm "rekompensatę za bycie niepełnosprawnym" to nic dziwnego,że się USy wkurzyły i zaczęły sprawdzać.
A że jest spooora grupa ludzi, która od tak sobie te 2280zł odlicza traktując to jako hmm "rekompensatę za bycie niepełnosprawnym" to nic dziwnego,że się USy wkurzyły i zaczęły sprawdzać.
my uzywamy najczęsciej samochodu na dojazdy do szpitala, teraz w ostatnim m-cu np. było po kilka razy po 200 km i tego nie moge policzyć , tylko rehabilitację a tam mam wszysko i leczenie, badania i rehabilitację. W sumie w domu rehabilitację robię sama dzieciom chorym non stop
Nie chodziło mi o Ciebie tylko o zjawisko:) Także nie bierz tego do siebie :)
Mam już zaświadczenie,że w m-cu czerwcu i wrześniu 2012 podczas pobytu w szpitalu odbyły się zabiegi rehabilitacyjne -oddechowe . Mam takie dwa zaświadczenia na dwojke dzieci. Czy to wystarczy? Ile mogę sobie odliczyć?
" Ile mogę sobie odliczyć?"
tego nie jesteśmy w stanie Ci powiedzieć.
Jeden jedzie na zabiegi 15 razy, pokonując powiedzmy 60 km
a inny gabinet zabiegowy ma w klatce obok i zabiegów miał dwa.
Musisz sama mniej więcej określić
tego nie jesteśmy w stanie Ci powiedzieć.
Jeden jedzie na zabiegi 15 razy, pokonując powiedzmy 60 km
a inny gabinet zabiegowy ma w klatce obok i zabiegów miał dwa.
Musisz sama mniej więcej określić
liczyć ,że 200km w jedną stronę ale mąż nas zostawił i jechał 200+200 powrót i za 2 tygodnie po nas przyjechał czyli 200+200 =800 a potem było 200+200=400 .................czyli razem 1200km razy ile , jaka stawka za paliwo ? a mamy na gaz
liczyć ,że 200km w jedną stronę ale mąż nas zostawił i jechał 200+200 powrót i za 2 tygodnie po nas przyjechał czyli 200+200 =800 a potem było 200+200=400 .................czyli razem 1200km razy ile , jaka stawka za paliwo ? a mamy na gaz
dzisiaj dzwoniłam do US i ta ulga nie jest dla mnie
urzędnicy trzymają się litery prawa i nic nie można zrobić poza tym
urzędnicy trzymają się litery prawa i nic nie można zrobić poza tym
Niestety, ale moim zdaniem u ciebie nie wystąpiło używanie samochodu na dojazdy na zabiegi rehabilitacyjno-lecznicze, tylko po prostu dowożenie na pobyty w szpitalu.
Szkoda, że nie napisałaś jakie informacje uzyskałaś w tej rozmowie telefonicznej.
Szkoda, że nie napisałaś jakie informacje uzyskałaś w tej rozmowie telefonicznej.