Mam problem,od 2ch lat jesteśmy małżeństwem,z nami mieszka mój małoletni syn(tu nie mam problemu z odliczeniem)a w innym mieście studiuje na studiach dziennych syn żony(nie jest u nas zameldowany)
W zeszłym roku (za2011)rozliczał się sam gdyż pracował w lato. W 2012 roku nigdzie nie pracował,nie ma 25 lat-czy mogę również skorzystać z ulgi prorodzinnej przy wspólnym rozliczeniu?
I pyt 2.Żona korzysta z mobilnego interenetu(jeden rachunek),ja z drugiego-czy zatem możemy odliczyć oddzielnie(wpit0),kazdy swoje wydatki na internet?
będę zobowiązany za poadę
ulga na dzieci
Re: ulga na dzieci
Dzień dobry!.
Ulga prorodzinna - na oboje dzieci
Ulga na internet - obydwa /oczywiście do wysokości dopuszczalnych limitów 760 zł dla każdego
AHOJ!.
Ulga prorodzinna - na oboje dzieci
Ulga na internet - obydwa /oczywiście do wysokości dopuszczalnych limitów 760 zł dla każdego
AHOJ!.
A ja mam pytanie jeszcze o rozliczenie 2011 roku.
Zrozumiałam, że wtedy nie odliczyliście ulgi na syna studenta.
Bo piszesz, że sam się rozliczał z uzyskanych dochodów.
Jeśli jego dochód nie przekroczył 3.089 zł to mieliście prawo do odliczenia ulgi na niego.
Zrozumiałam, że wtedy nie odliczyliście ulgi na syna studenta.
Bo piszesz, że sam się rozliczał z uzyskanych dochodów.
Jeśli jego dochód nie przekroczył 3.089 zł to mieliście prawo do odliczenia ulgi na niego.
Dzień dobry!.
Dodam jeszcze, że można zrobić korektę zeznania za 2011 i odzyskać nieodliczoną,
a ewentualnie należną ulgę.
AHOJ!.
Dodam jeszcze, że można zrobić korektę zeznania za 2011 i odzyskać nieodliczoną,
a ewentualnie należną ulgę.
AHOJ!.
nie odliczaliśmy studenta w 2011r,ale nie pamiętam czy przekroczył 3tys czy nie,dzięki wszystkim za odpowiedzi