problem z połączeniem
Re: problem z połączeniem
Mam ten sam problem i taki sam komunikat by usunąć blokadę. Rano działało dobrze.
Myślę, że to chyba wina serwerów Min. Finansów.
Spróbowałem pobrać UPO dla dokumentu PIT37 wysłanego kilka dni temu, wtedy miałem status 200 i wydrukowane UPO.
A teraz po baaaaardzo długim czasie oczekiwania mam status: 102-proszę o ponowne przesłanie żądania UPO.
Spróbowałem pobrać UPO dla dokumentu PIT37 wysłanego kilka dni temu, wtedy miałem status 200 i wydrukowane UPO.
A teraz po baaaaardzo długim czasie oczekiwania mam status: 102-proszę o ponowne przesłanie żądania UPO.
Pomoc Techniczna systemu e-Deklaracje
(pomoc w sprawie problemów technicznych przy obsłudze systemu)
tel. 801 055 055 (dla połączeń z telefonów stacjonarnych)
tel. 22 330 03 30 (dla połączeń z telefonów komórkowych)
tel. +48 22 330 03 30 (dla połączeń z zagranicy)
e-mail: info.e-deklaracje@mofnet.gov.pl
Czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 8:15 - 16:15
Zadałem pytanie e-mailem o stan serwera
"Witam,
Ponieważ ja, jak i wiele innych osób mają dzisiaj (2013-02-23) problem z wysłaniem deklaracji do systemu, chciałbym dowiedzieć się, czy nie nastąpiły czasem tzw. : Przerwy w dostępie do systemu e-Deklaracje , co mogłoby wprowadzić utratę płynności. a w konsekwencji spowodować, że usługa systemu e-Deklaracje jest czasowo niedostępna ?"
, ale jako że to ministerstwo i nie zależy im na podatkach (?), to pracują tylko między poniedziałkiem a piątkiem, czyli najwcześniej informacja Pomocy Technicznej o ew. awarii ich serwera w poniedziałek.
PS.
chwilowo pojawił się status 301 odbieranie identyfikator Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu
(pomoc w sprawie problemów technicznych przy obsłudze systemu)
tel. 801 055 055 (dla połączeń z telefonów stacjonarnych)
tel. 22 330 03 30 (dla połączeń z telefonów komórkowych)
tel. +48 22 330 03 30 (dla połączeń z zagranicy)
e-mail: info.e-deklaracje@mofnet.gov.pl
Czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 8:15 - 16:15
Zadałem pytanie e-mailem o stan serwera
"Witam,
Ponieważ ja, jak i wiele innych osób mają dzisiaj (2013-02-23) problem z wysłaniem deklaracji do systemu, chciałbym dowiedzieć się, czy nie nastąpiły czasem tzw. : Przerwy w dostępie do systemu e-Deklaracje , co mogłoby wprowadzić utratę płynności. a w konsekwencji spowodować, że usługa systemu e-Deklaracje jest czasowo niedostępna ?"
, ale jako że to ministerstwo i nie zależy im na podatkach (?), to pracują tylko między poniedziałkiem a piątkiem, czyli najwcześniej informacja Pomocy Technicznej o ew. awarii ich serwera w poniedziałek.
PS.
chwilowo pojawił się status 301 odbieranie identyfikator Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu
u mnie takie same problemy,nie tylko nie można wysyłać PITów ale także z e-deklaracje desktop też nie można wysłać deklaracji VAT o ile już to ciągle status 302,ponadto dzisiaj w ogóle poprzez UPO nie idzie się połączyć z bramką MF...ech oto Polska właśnie,USy zachęcają do wysyłania elektronicznego(oszczędność czasu,papieru) gorzej z oszczędnością nerwów....no ale weekend i nigdzie na żadną infolinię się nie dodzwonimy...
Wiadomo na 100%, że do problem z siecią / serwerem.
M.K. napisał(a) :
> Wiadomo na 100%, że do problem z siecią / serwerem.
No i potwierdziło się , chociaż mnie olali i nie odpisali na mój e-mali, ale to już taka wyższa kultura bankowości.
Za to są aktualności na stronie www. MF:
Utrudniony dostęp do systemu e-Deklaracje
Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje, że od dnia 25 lutego 2013 r. mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do usługi systemu e-Deklaracje.
Trwają intensywne prace mające na celu przywrócenie pełnej płynności działania usługi.
O zakończeniu tych prac zostaną Państwo powiadomieni w osobnym komunikacie.
Za utrudnienia przepraszamy.
Czyli lepiej późno niż później
> Wiadomo na 100%, że do problem z siecią / serwerem.
No i potwierdziło się , chociaż mnie olali i nie odpisali na mój e-mali, ale to już taka wyższa kultura bankowości.
Za to są aktualności na stronie www. MF:
Utrudniony dostęp do systemu e-Deklaracje
Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje, że od dnia 25 lutego 2013 r. mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do usługi systemu e-Deklaracje.
Trwają intensywne prace mające na celu przywrócenie pełnej płynności działania usługi.
O zakończeniu tych prac zostaną Państwo powiadomieni w osobnym komunikacie.
Za utrudnienia przepraszamy.
Czyli lepiej późno niż później