Po poprawieniu wersji "porannej" można uruchomić program normalnie, bez uruchamiania jako administrator - OK
Niestety wysyłka do urzędu dokumentu powoduje kilka usterek dodatkowych - bynajmniej u mnie!
1. ciężko, bo ciężko - wysłał dokument.
2. ciężko, bo ciężko - odebrał potwierdzenie
i tu się zaczynają schody, przy próbie wydrukowania dokumentu zonk - Acces violation at adress 0552B528 in module 'FormIPSModule.dll' Read of adress 00000042.
teraz dalej. Jeżeli niechcący nie zamkniemy okna z tym komunikatem a przejdziemy do innego np. internetu - program chowa okno 'pod siebie' i nie ma jak zamknąć ani programu, ani komunikatu - trzeba ubijać proces.
Nie wszystko - przestało otwierać się okno umożliwiające drukowanie zestawu utworzonych dokumentów - tróp nieboszczyk.
Ponadto, jeżeli jest uruchomiony program pity2012 i wybraliśmy metodę wydruku UPO przez internet, to po wyświetleniu okna w przeglądarce i przy próbie wydrukowania otrzymanego potwierdzenia, jeżeli zmieniam drukarkę z domyślnej na inną (w moim przypadku sieciowa) nadal drukuje na domyślną!
Problem ten nie występuje, gdy po czystym restarcie, bez uruchamiania programu pity otworzę na skróty stronę internetową z formularzem sprawdzenia UPO. Wtedy bez problemu mogę drukować formularz na drukarce sieciowej (mogę zmienić drukarkę z domyślnej na sieciową i wydrukować).
Podsumowując:
rozjechane drukowanie UPO z programu
przestał generalnie drukować nawet zapisane zestawy, nie otwiera się okno wydruku
chowający się komunikat Acces ... po zmianie widoku (przejściu na do innego programu/okna) pod program - brak możliwości wywołania pozostawionego komunikatu, konieczność ubijania procesu programu
edit
system win7 home pl 64bit sp1
Jeszcze więcej błędów wersji 1.4.5.3
Re: Jeszcze więcej błędów wersji 1.4.5.3
ampwave napisał(a) :
> Po poprawieniu wersji "porannej" można uruchomić program
> normalnie, bez uruchamiania jako administrator - OK
> Niestety wysyłka do urzędu dokumentu powoduje kilka usterek dodatkowych -
> bynajmniej u mnie!
> 1. ciężko, bo ciężko - wysłał dokument.
> 2. ciężko, bo ciężko - odebrał potwierdzenie
poprawione (1.4.5.5). Powinno być "lżej".
> i tu się zaczynają schody, przy próbie wydrukowania dokumentu zonk - Acces
> violation at adress 0552B528 in module 'FormIPSModule.dll' Read of adress
> 00000042.
Wcześniej błąd nie wyskakiwał? Opcji druku nie ruszałem.
> (...)
> Ponadto, jeżeli jest uruchomiony program pity2012 i wybraliśmy metodę
> wydruku UPO przez internet, to po wyświetleniu okna w przeglądarce i przy
> próbie wydrukowania otrzymanego potwierdzenia, jeżeli zmieniam drukarkę z
> domyślnej na inną (w moim przypadku sieciowa) nadal drukuje na domyślną!
> Problem ten nie występuje, gdy po czystym restarcie, bez uruchamiania
> programu pity otworzę na skróty stronę internetową z formularzem
> sprawdzenia UPO. Wtedy bez problemu mogę drukować formularz na drukarce
> sieciowej (mogę zmienić drukarkę z domyślnej na sieciową i wydrukować).
Tego na razie nie rozumiem jaki związek może mieć drukarka wybierana w przeglądarce z programem PITy.
>
> Podsumowując:
> rozjechane drukowanie UPO z programu
> przestał generalnie drukować nawet zapisane zestawy, nie otwiera się okno
> wydruku
Moduł wydruku nie był ruszany. Nie wiem co się stało (może reset systemu pomoże).
> chowający się komunikat Acces ... po zmianie widoku (przejściu na do innego
> programu/okna) pod program - brak możliwości wywołania pozostawionego
> komunikatu, konieczność ubijania procesu programu
> edit
> system win7 home pl 64bit sp1
M.K.
> Po poprawieniu wersji "porannej" można uruchomić program
> normalnie, bez uruchamiania jako administrator - OK
> Niestety wysyłka do urzędu dokumentu powoduje kilka usterek dodatkowych -
> bynajmniej u mnie!
> 1. ciężko, bo ciężko - wysłał dokument.
> 2. ciężko, bo ciężko - odebrał potwierdzenie
poprawione (1.4.5.5). Powinno być "lżej".
> i tu się zaczynają schody, przy próbie wydrukowania dokumentu zonk - Acces
> violation at adress 0552B528 in module 'FormIPSModule.dll' Read of adress
> 00000042.
Wcześniej błąd nie wyskakiwał? Opcji druku nie ruszałem.
> (...)
> Ponadto, jeżeli jest uruchomiony program pity2012 i wybraliśmy metodę
> wydruku UPO przez internet, to po wyświetleniu okna w przeglądarce i przy
> próbie wydrukowania otrzymanego potwierdzenia, jeżeli zmieniam drukarkę z
> domyślnej na inną (w moim przypadku sieciowa) nadal drukuje na domyślną!
> Problem ten nie występuje, gdy po czystym restarcie, bez uruchamiania
> programu pity otworzę na skróty stronę internetową z formularzem
> sprawdzenia UPO. Wtedy bez problemu mogę drukować formularz na drukarce
> sieciowej (mogę zmienić drukarkę z domyślnej na sieciową i wydrukować).
Tego na razie nie rozumiem jaki związek może mieć drukarka wybierana w przeglądarce z programem PITy.
>
> Podsumowując:
> rozjechane drukowanie UPO z programu
> przestał generalnie drukować nawet zapisane zestawy, nie otwiera się okno
> wydruku
Moduł wydruku nie był ruszany. Nie wiem co się stało (może reset systemu pomoże).
> chowający się komunikat Acces ... po zmianie widoku (przejściu na do innego
> programu/okna) pod program - brak możliwości wywołania pozostawionego
> komunikatu, konieczność ubijania procesu programu
> edit
> system win7 home pl 64bit sp1
M.K.
Re: Jeszcze więcej błędów wersji 1.4.5.3
M.K. napisał(a) :
>
> > i tu się zaczynają schody, przy próbie wydrukowania dokumentu zonk - Acces
> > violation at adress 0552B528 in module 'FormIPSModule.dll' Read of adress
> > 00000042.
>
> Wcześniej błąd nie wyskakiwał? Opcji druku nie ruszałem.
No właśnie. moja ostatnia, poprawnie pracująca u mnie wersja to z 1 na końcu.
Problem dokładnie zauważyłem, gdy zainstalowałem aktualizację z numerkiem 3 (?)
Chyba trzy, gdyż rano 22-02-2013 po aktualizacji pojawił się problem z otwieraniem i idąc za opisanymi poradami zrobiłem przywracanie systemu. Wszystko działało poprawnie. Później otrzymałem maila, że jest poprawiona wersja 1.4.5.4 - przynajmniej tak się zgłaszała. Po zainstalowaniu aktualizacji w opisie programu nadal wyświetlała się wersja 3. teraz zainstalowałem kolejną poprawkę 5, jednak nie otwiera mi się nadal okno dialogowe drukowania. Nie mam pojęcia dlaczego. Sprawdziłem na wszystkie możliwe strony swój system, praktycznie wszystkie programy z opcją drukowania i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Łącznie z drukowaniem na drukarki sieciowe z internet explorera. Po otwarciu Pitów nie mogę - brak okna dialogowego, wydrukować zestawu dokumentów, nadal nie można wydrukować potwierdzenia UPO z programu. Podsyłam maila ze zrzutem ekranu oddzielnie.
>
> > (...)
> > Ponadto, jeżeli jest uruchomiony program pity2012 i wybraliśmy metodę
> > wydruku UPO przez internet, to po wyświetleniu okna w przeglądarce i przy
> > próbie wydrukowania otrzymanego potwierdzenia, jeżeli zmieniam drukarkę z
> > domyślnej na inną (w moim przypadku sieciowa) nadal drukuje na domyślną!
> > Problem ten nie występuje, gdy po czystym restarcie, bez uruchamiania
> > programu pity otworzę na skróty stronę internetową z formularzem
> > sprawdzenia UPO. Wtedy bez problemu mogę drukować formularz na drukarce
> > sieciowej (mogę zmienić drukarkę z domyślnej na sieciową i wydrukować).
>
> Tego na razie nie rozumiem jaki związek może mieć drukarka wybierana w przeglądarce z
> programem PITy.
No to jest nas dwóch :)
Poważnie zaś, dopóki uruchomiony jest program pity2012 oraz internet explorer (w wersji 10.0.9200.16441 + KB2792100) z otwartym w nim oknem pdf potwierdzenia UPO, to w momencie wciśnięcia (na formularzu potwierdzenia) przycisku drukuj i wybraniu drukarki (zmieniam drukarkę z domyślnej na "sieciową", podłączoną do innego komputera w sieci i udostępnioną jako zasób sieciowy jego, gdyż nie mam podłączonej do swojego komputera żadnej drukarki) teoretycznie widać zmianę, po wejściu we właściwości pokazuje prawidłowo zmienioną drukarkę, jednak wciśnięcie DRUKUJ powoduje wysłanie wudruku bezpośrednio do drukarki domyślnej, lokalnej (jaka by ona nie była).
Jeżeli zaś pozamykam pity, a w przeglądarce internet explorer jako adres podam bezpośrednio, z ręki adres do formularza sprawdzania UPO online (tego samego, który otwiera Pana program) z wydrukami nie mam żadnych problemów. Idą po sieci.
Wygląda to tak, jak gdyby pity blokowały obsługę sieci wewnętrznej? Nie mam pomysłów.
Niezależnie od podesłania zrzutu ekranu z Acces ..... mailem zrobię pełną deinstalacje pitów, łącznie z czyszczeniem ręcznym rejestrów.
Ponowie instalację ostatniej wersji, jako 'czystej'. Wtedy zobaczę, co będzie się działo.
>
> Moduł wydruku nie był ruszany. Nie wiem co się stało (może reset systemu pomoże).
>
> > chowający się komunikat Acces ... po zmianie widoku (przejściu na do innego
> > programu/okna) pod program - brak możliwości wywołania pozostawionego
> > komunikatu, konieczność ubijania procesu programu
> > edit
> > system win7 home pl 64bit sp1
>
>
> M.K.
Resety były robione, przywracanie systemu też. Po aktualizacji wydruki z pitów stają kołkiem.
zrobię jeszcze tak, jak pisałem powyżej i dam znać.
Rafał Skrzypkowski
>
> > i tu się zaczynają schody, przy próbie wydrukowania dokumentu zonk - Acces
> > violation at adress 0552B528 in module 'FormIPSModule.dll' Read of adress
> > 00000042.
>
> Wcześniej błąd nie wyskakiwał? Opcji druku nie ruszałem.
No właśnie. moja ostatnia, poprawnie pracująca u mnie wersja to z 1 na końcu.
Problem dokładnie zauważyłem, gdy zainstalowałem aktualizację z numerkiem 3 (?)
Chyba trzy, gdyż rano 22-02-2013 po aktualizacji pojawił się problem z otwieraniem i idąc za opisanymi poradami zrobiłem przywracanie systemu. Wszystko działało poprawnie. Później otrzymałem maila, że jest poprawiona wersja 1.4.5.4 - przynajmniej tak się zgłaszała. Po zainstalowaniu aktualizacji w opisie programu nadal wyświetlała się wersja 3. teraz zainstalowałem kolejną poprawkę 5, jednak nie otwiera mi się nadal okno dialogowe drukowania. Nie mam pojęcia dlaczego. Sprawdziłem na wszystkie możliwe strony swój system, praktycznie wszystkie programy z opcją drukowania i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Łącznie z drukowaniem na drukarki sieciowe z internet explorera. Po otwarciu Pitów nie mogę - brak okna dialogowego, wydrukować zestawu dokumentów, nadal nie można wydrukować potwierdzenia UPO z programu. Podsyłam maila ze zrzutem ekranu oddzielnie.
>
> > (...)
> > Ponadto, jeżeli jest uruchomiony program pity2012 i wybraliśmy metodę
> > wydruku UPO przez internet, to po wyświetleniu okna w przeglądarce i przy
> > próbie wydrukowania otrzymanego potwierdzenia, jeżeli zmieniam drukarkę z
> > domyślnej na inną (w moim przypadku sieciowa) nadal drukuje na domyślną!
> > Problem ten nie występuje, gdy po czystym restarcie, bez uruchamiania
> > programu pity otworzę na skróty stronę internetową z formularzem
> > sprawdzenia UPO. Wtedy bez problemu mogę drukować formularz na drukarce
> > sieciowej (mogę zmienić drukarkę z domyślnej na sieciową i wydrukować).
>
> Tego na razie nie rozumiem jaki związek może mieć drukarka wybierana w przeglądarce z
> programem PITy.
No to jest nas dwóch :)
Poważnie zaś, dopóki uruchomiony jest program pity2012 oraz internet explorer (w wersji 10.0.9200.16441 + KB2792100) z otwartym w nim oknem pdf potwierdzenia UPO, to w momencie wciśnięcia (na formularzu potwierdzenia) przycisku drukuj i wybraniu drukarki (zmieniam drukarkę z domyślnej na "sieciową", podłączoną do innego komputera w sieci i udostępnioną jako zasób sieciowy jego, gdyż nie mam podłączonej do swojego komputera żadnej drukarki) teoretycznie widać zmianę, po wejściu we właściwości pokazuje prawidłowo zmienioną drukarkę, jednak wciśnięcie DRUKUJ powoduje wysłanie wudruku bezpośrednio do drukarki domyślnej, lokalnej (jaka by ona nie była).
Jeżeli zaś pozamykam pity, a w przeglądarce internet explorer jako adres podam bezpośrednio, z ręki adres do formularza sprawdzania UPO online (tego samego, który otwiera Pana program) z wydrukami nie mam żadnych problemów. Idą po sieci.
Wygląda to tak, jak gdyby pity blokowały obsługę sieci wewnętrznej? Nie mam pomysłów.
Niezależnie od podesłania zrzutu ekranu z Acces ..... mailem zrobię pełną deinstalacje pitów, łącznie z czyszczeniem ręcznym rejestrów.
Ponowie instalację ostatniej wersji, jako 'czystej'. Wtedy zobaczę, co będzie się działo.
>
> Moduł wydruku nie był ruszany. Nie wiem co się stało (może reset systemu pomoże).
>
> > chowający się komunikat Acces ... po zmianie widoku (przejściu na do innego
> > programu/okna) pod program - brak możliwości wywołania pozostawionego
> > komunikatu, konieczność ubijania procesu programu
> > edit
> > system win7 home pl 64bit sp1
>
>
> M.K.
Resety były robione, przywracanie systemu też. Po aktualizacji wydruki z pitów stają kołkiem.
zrobię jeszcze tak, jak pisałem powyżej i dam znać.
Rafał Skrzypkowski